Fahéjas-mascarpone-s halmok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
60 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
13g ghee96 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
64 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
Összesen
616
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
150g aszalt sárgabarack362 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
80g ghee574 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g étkezési keményítő381 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
-
50g porcukor194 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
Összesen
3695
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
15.3g aszalt sárgabarack37 kcal
-
25.5g mascarpone103 kcal
-
8.2g ghee59 kcal
-
10.2g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
15.3g finomliszt56 kcal
-
10.2g étkezési keményítő39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
-
5.1g porcukor20 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
10.2g aszalt sárgabarack25 kcal
Összesen
378
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.4 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 922 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
616
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 170.2 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 794.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.4 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 116.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 997 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5534 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
3695
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 565 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
378
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g aszalt sárgabarack
-
250 g mascarpone
-
80 g ghee
-
100 g cukor
-
1 csipet só
-
1 ek citromhéj
-
150 g finomliszt
-
100 g étkezési keményítő
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál fahéj
A díszítéshez
-
50 g porcukor
-
0.5 teáskanál fahéj
-
3 tk citromlé
-
10 dkg aszalt sárgabarack
Elkészítés
A tésztához
- A barackot nagyon apróra vágjuk.
- A tésztához a mascarpone-t, a vajzsírt, a cukrot, a sót és a citromhéjat a kézi mixerrel simára keverjük. A barackot hozzakeverjük.
- A lisztet, az étkezési keményítőt, a fahéjat, a sütőport elkeverjük, majd 2 adagba a mascarpone-s krémhez keverjük.
- A tésztábol 2 teáskanál segitségével halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Kiveszük, és hűlni hagyjuk.
- A cukormázhoz a porcukort, a fahéjt és a citromlevet elkeverjük. A cukormázat kis nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkát kivágjuk, és a halmokat a cukormázzal diszítjük. Tetszés szerint díszíthetjük barackdarabokkal is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6333
- Feltöltés dátuma: 2010. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A hűtőben már rég szomorkodott egy doboz mascarpone, ideje volt már valamit készíteni belőle. Ez lett az eredmény.