r
Nosalty Logó

Fahéjas kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Fahéjas kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A belsejébe

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A belsejébe

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Összesen 2742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A belsejébe

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Összesen 336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 2742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A belsejébe

  • 2 dkg vaj (olvasztott, ezzel kenjük meg a kinyújtott tésztát)
  • 5 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál fahéj (ízlés szerint)

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, a mézet belekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.
  2. A tészta alapanyagait dagasztógépbe tesszük, és 5 perc alatt összekeverjük, majd egy órát langyos helyen letakarva kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 50 x30 cm-es téglalappá, amit megkenünk olvasztott vajjal és alaposan megszórunk fahéjas cukorral.
  4. A tésztát felhengergetjük és a kivajazott kuglófformába fektetjük úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, kört alkosson.
  5. Tetejét cukrozott tojással megkenjük, 20 percig újra kelesztjük, majd újra lekenjük.
  6. 155 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
  7. Rácsra téve kihűtjük. Porcukorral szórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 72782
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas kuglóf
Évi néni 1830 recept

Reggelire friss süteményt akartam készíteni a családnak. Kuglófot régen sütöttem. Nem is nagyon munkaigényes, így rá esett a választás.

Hozzávalók

A tésztához

A belsejébe

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...