r
Nosalty Logó

Fahéjas almáspite-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KösziAnyu
Fahéjas almáspite-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vajas tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 896 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vajas tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6280 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vajas tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 896 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1330 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    972.7 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1738.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1912 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 6280 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A vajas tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A vajas tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat kézzel összegyúrjuk, gömbbé formálva folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez a meghámozott almákat apró kockákra vágjuk, lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, ízesítjük fahéjjal és puhára pároljuk. Hogy le ne égjen a cukor, ráöntünk kb. 1 dl-t az almaléből.
  3. A vaníliás pudingport feloldjuk a maradék almalében és hozzákeverjük a megpuhult almához. Mikor sűrűsödni kezd, félretesszük.
  4. A vajas tészta 2/3-át kinyújtjuk és kivajazott kapcsos tortaformába fektetjük úgy, hogy az oldalát is befedje a tészta. Kissé megszurkáljuk villával, majd szórunk rá zsemlemorzsát vagy búzadarát, és rátöltjük az almás egyveleget. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és a tetejére fektetjük. Az esetlegesen kilógó tésztarészeket ráhajtjuk a tortára (ha a ráhajtás túl vastagra sikeredik, tetszőleges mintákat készítünk belőle a torta tetejére.)
  5. Villával megszurkáljuk, bekenjük tojással és 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük, félidőnél alufóliával letakarjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6092
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Ajánló

A tortát gazagíthatjuk úgy is, hogy szeletekre vágunk 2-3 almát és sorba rendezzük a tetején. Ha az utóbbi megoldást választjuk, megszórjuk egy kevés cukorral, hogy sütés közben karamellizálódjon a teteje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas almáspite-torta
KösziAnyu 23 recept

Ennek a receptnek az eredeti változata birsalmával készül, de mivel azt nálunk nem mindenki kedveli, átvariáltuk és így lett belőle fahéjas almáspite-torta. Nagyon finom és kiadós, masszív torta lett belőle.

Hozzávalók

A vajas tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...