r
Nosalty Logó

Fagyi szelet 2.

5,0

1 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
milora
Fagyi szelet 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

667
Kalória
12.2g
Fehérje
48.5g
Szénhidrátok
48g
Zsír
83.8g
Víz
235.9g
Koleszterin
1.3g
Rost
31.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    479.9 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    2359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5137.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1503 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1851 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    838.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4021 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    1459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3874 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1722 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1847 micro
Összesen 6680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a 2 tojás sárgáját 6 evőkanál vízzel és 8 evőkanál cukorralkikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót.
  2. A 8 tojásfehérjét egy csipet sóval habosra keverjük, majd óvatosan a tésztához adjuk.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibeöntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, 2 dl tejjel és a liszttel összekeverjük, majd a maradék tejjel felöntve sűrűre főzzük.
  5. A konyhameleg margarint 10 dkg cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet, és jól összekeverjük. A kihűlt tésztára kenjük, és hideg helyre tesszük.
  6. A jól lehűtött tejszínt a cukorral habbá verjük, és a krém tetejére simítjuk. Tetejét tortadarával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x28

A receptet barátnőm anyukájától kaptam, melyet a saját szám íze szerint egy picit átvariáltam. Ő a sütemény tetejére tojásfehérje habot kent. A családnak tejszínnel jobban ízlik. Nagyon finom sütemény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!