Étcsokoládés-dióhabos linzer
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
Linzer
-
38g finomliszt138 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
18g margarin129 kcal
-
1g étcsokoládé5 kcal
Töltelék
-
20g dió131 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
12g tojásfehérje6 kcal
-
0g só0 kcal
-
8 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
-
17 kcal
Összesen
510
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
Linzer
-
380g finomliszt1383 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
Töltelék
-
200g dió1308 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
167 kcal
Összesen
5119
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
Linzer
-
31.6g finomliszt115 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
15g margarin107 kcal
-
0.8g étcsokoládé5 kcal
Töltelék
-
16.6g dió109 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g vaníliás cukor6 kcal
-
1.7g étcsokoládé9 kcal
-
14 kcal
Összesen
424
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
510
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 305 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 143 g
-
Koleszterin 653 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4380.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 605 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 471 mg
-
Foszfor 1736 mg
-
Nátrium 1329 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 524.4 g
-
Cukor 191 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 261.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1706 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 641 mg
-
Retinol - A vitamin: 1605 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1183 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 756 micro
Összesen
5119
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
424
kcal
Hozzávalók
Linzer
-
38 dkg finomliszt
-
3 g sütőpor
-
3 g szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
18 dkg margarin
Töltelék
-
20 dkg dió
-
1 db tojássárgája
-
3 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 dkg étcsokoládé
-
3 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
Linzer
- A linzer száraz hozzávalóit a csokoládé kivételével alaposan összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a tojássárgákat, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- A tészta 3/4 részét folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább 1 órára pihenni. Az 1/4 részből elveszünk egy jó nagy diónyi nagyságút, belegyúrjuk a reszelt csokoládét, és mind a két darabot külön-külön folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük szintén 1 órára.
- A pihentetett tésztát egy 20 x 30 cm -es sütőpapírral ellátott tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, rákenjük a csokoládés-diós habot, majd ráreszeljük a fagyos, sima és csokoládés tésztát. 180 C fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
- Tepsiben rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Kiszaggatva, kockára vágva, vagy csak hosszúkás szeletekre vágva szervírozzuk.
Töltelék
- A diót összekeverjük a cukorral, a tojássárgájával, a reszelt csokoládéval és a lekvárral. A fehérjét elkezdjük a sóval habbá verni, majd egyenként hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, és kemény habbá verjük.
- A habot óvatosan összeforgatjuk a diós krémmel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2537
- Feltöltés dátuma: 2016. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Egy sima kis linzer, aminek az ízvilágát elvarázsolja a csokoládés, lekváros dióhab... egy adag mindig kevésnek bizonyul.