r
Nosalty Logó

Esztike szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dezsu
Esztike szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Habos lap

Égetett cukor

Krém

Összeállítás

Összesen 1013 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Habos lap

Égetett cukor

Krém

Összeállítás

Összesen 8106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Habos lap

Égetett cukor

Krém

Összeállítás

Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1013 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    446 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    2814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7543.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1513 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    723 mg
  • Foszfor
    3176 mg
  • Nátrium
    1847 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    950.3 g
  • Cukor
    773 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2901 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    1828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2604 micro
Összesen 8106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Habos lap

Égetett cukor

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A szokásos módon piskótát sütünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a fele cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
  3. A fehérjéket habbá verjük a csipet sóval és a maradék cukorral.
  4. A habunkat óvatosan a sárgákhoz keverjük, nehogy a habunk összetörjön.
  5. Sütőpapíros tepsibe simítjuk. 180°C -on sütjük tűpróbáig, kb 40 percig.

Habos lap

  1. Az 5 tojásfehérjéből gőz fölött a cukorral kőkemény habot verünk.
  2. Óvatosan hozzákeverjük a darált diót.
  3. Sütőpapíros tepsibe simítjuk. 180°C-on kb. 40 perc alatt keményre sütjük.

Égetett cukor

  1. Száraz serpenyőben megkaramellizáljuk a cukrot.
  2. A megsült piskótára öntjük, és addig míg meleg, ráfektetjük a diós habot, óvatosan belenyomkodjuk, hogy összeragadjon a két lap.

Krém

  1. A tojássárgákat összekeverjük a pudinggal, majd hozzákeverjük a kávét.
  2. Megfőzzük, óvatosan, nehogy rántotta legyen belőle. Kihűtjük.
  3. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Összeállítás

  1. Abban a tepsiben állítjuk össze, amiben a lapokat sütöttük.
  2. Az ostyalapot beszabjuk a tepsibe, erre simítjuk a krémünk 3/4 -ét. Erre jön az összeragasztott lapunk úgy, hogy a piskóta legyen alul.
  3. A tetejére simítjuk a maradék krémet.
  4. Tetejére csokit reszelünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5875
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem a legkönnyebben elkészíthető sütik közé tartozik, elég macerás, de megéri próbálkozni vele...

Hozzávalók

Piskóta

Habos lap

Égetett cukor

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...