Esztike szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dezsu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Habos lap
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
31g porcukor121 kcal
-
25g dió164 kcal
Égetett cukor
-
31g cukor121 kcal
Krém
-
38g feketekávé3 kcal
-
13g tojássárgája40 kcal
-
21 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Összeállítás
Összesen
1013
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Habos lap
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
200g dió1308 kcal
Égetett cukor
-
250g cukor968 kcal
Krém
-
300g feketekávé27 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
171 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Összeállítás
Összesen
8106
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
13.7g tojás17 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Habos lap
-
8.3g tojásfehérje4 kcal
-
10.4g porcukor40 kcal
-
8.3g dió54 kcal
Égetett cukor
-
10.4g cukor40 kcal
Krém
-
12.5g feketekávé1 kcal
-
4.2g tojássárgája13 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
12.5g vaj90 kcal
-
8.3g porcukor32 kcal
Összeállítás
Összesen
335
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 942.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.8 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 101.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
1013
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.5 g
Zsír
-
Összesen 446 g
-
Telített zsírsav 192 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 114 g
-
Koleszterin 2814 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7543.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 1513 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 723 mg
-
Foszfor 3176 mg
-
Nátrium 1847 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 950.3 g
-
Cukor 773 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 814.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2901 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 456 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 522 micro
-
Kolin: 1828 mg
-
Retinol - A vitamin: 2849 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 599 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2604 micro
Összesen
8106
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
335
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 ek porcukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Habos lap
-
5 db tojásfehérje
-
25 dkg porcukor
-
20 dkg dió
Égetett cukor
-
25 dkg cukor
Krém
-
3 dl feketekávé
-
5 db tojássárgája
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
30 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
Összeállítás
Elkészítés
Piskóta
- A szokásos módon piskótát sütünk.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a fele cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
- A fehérjéket habbá verjük a csipet sóval és a maradék cukorral.
- A habunkat óvatosan a sárgákhoz keverjük, nehogy a habunk összetörjön.
- Sütőpapíros tepsibe simítjuk. 180°C -on sütjük tűpróbáig, kb 40 percig.
Habos lap
- Az 5 tojásfehérjéből gőz fölött a cukorral kőkemény habot verünk.
- Óvatosan hozzákeverjük a darált diót.
- Sütőpapíros tepsibe simítjuk. 180°C-on kb. 40 perc alatt keményre sütjük.
Égetett cukor
- Száraz serpenyőben megkaramellizáljuk a cukrot.
- A megsült piskótára öntjük, és addig míg meleg, ráfektetjük a diós habot, óvatosan belenyomkodjuk, hogy összeragadjon a két lap.
Krém
- A tojássárgákat összekeverjük a pudinggal, majd hozzákeverjük a kávét.
- Megfőzzük, óvatosan, nehogy rántotta legyen belőle. Kihűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Összeállítás
- Abban a tepsiben állítjuk össze, amiben a lapokat sütöttük.
- Az ostyalapot beszabjuk a tepsibe, erre simítjuk a krémünk 3/4 -ét. Erre jön az összeragasztott lapunk úgy, hogy a piskóta legyen alul.
- A tetejére simítjuk a maradék krémet.
- Tetejére csokit reszelünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5875
- Feltöltés dátuma: 2018. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dezsu
7 recept
Nem a legkönnyebben elkészíthető sütik közé tartozik, elég macerás, de megéri próbálkozni vele...