Eszterházy torta ahogy Szikra készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szikra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
17g finomliszt61 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
4g dió27 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
8g pudingpor29 kcal
-
67g tej37 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
8g dió55 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
42 kcal
-
70 kcal
A bevonáshoz és a díszítéshez
-
45 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
2g dió11 kcal
Összesen
538
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
200g finomliszt728 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
50g dió327 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
90g pudingpor343 kcal
-
800g tej448 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g dió654 kcal
-
25g rumaroma0 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
A bevonáshoz és a díszítéshez
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
20g dió131 kcal
Összesen
6443
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
19.8g tojás25 kcal
-
1.8g dió12 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.2g pudingpor12 kcal
-
28.8g tej16 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
3.6g dió24 kcal
-
0.9g rumaroma0 kcal
-
7.2g növényi habtejszín18 kcal
-
10.8g sárgabaracklekvár30 kcal
A bevonáshoz és a díszítéshez
-
3.6g fehér csokoládé19 kcal
-
0.9g étcsokoládé5 kcal
-
3.6g habtejszín11 kcal
-
0.7g dió5 kcal
Összesen
232
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
538
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148 g
Zsír
-
Összesen 291.9 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 92 g
-
Koleszterin 1938 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7537.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 2167 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 443 mg
-
Foszfor 2715 mg
-
Nátrium 1924 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 805 g
-
Cukor 476 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 563.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1065 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 420 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 1587 mg
-
Retinol - A vitamin: 1057 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2494 micro
Összesen
6443
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
200 g finomliszt
-
10 db tojás
-
50 g dió
-
160 g cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 tasak pudingpor
-
8 dl tej
-
5 ek cukor
-
100 g dió
-
25 ml rumaroma
-
200 ml növényi habtejszín
-
15 ek sárgabaracklekvár
A bevonáshoz és a díszítéshez
-
100 g fehér csokoládé
-
25 g étcsokoládé
-
1 dl habtejszín
-
20 g dió
Elkészítés
A piskótához
- A torta lapjait elkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Külön tálban a lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a darált diót is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A tojássárgás-cukros krémhez hozzákeverjük csomómentesre a lisztes keveréket, majd pár kanál habot is. Ezt összekeverjük. Ha ez kész, már csak óvatosan mehet bele a többi tojáshab, és ezután már óvatosan keverjük.
- Kisütjük a lapokat. Külön is lehet sütni, ebben az esetben 6 lapot kell sütnünk. (Én kétszerre sütöttem meg, és így vágtam 3-3 lapba a tésztát.) Hagyjuk kihűlni a lapokat, addig elkészítjük a krémet.
- A pudingport 8 dl tejjel, 5 ek cukorral elkészítjük. A végén belekeverjük a 100 g darált diót. A tűzről levéve belekeverjük a rumot. Ha már kihűlt a krémünk, belekeverjük a felvert tejszínt.
- Összeállítjuk a tortát: Az alsó lapot lefektetjük, bekenjük kb 3 ek lekvárral, erre kerül a krém és így folytatjuk a rétegezést. Hagyjunk egy kis krémet kívülre is.
- Kész a torta, most díszítsük fel. Ha kívülre nem jutott krém, akkor felvert tejszínhabbal tudjuk bevonni az egészet (kb 1 dl elég). Darált dióval megszórjuk a külsejét.
- A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a tortára csorgatjuk. Majd az étcsokoládéval is így járunk el, annyi különbséggel, hogy amikor elkészült, a tortára köröket rajzolunk. Kívülről befelé, illetve bentről kifelé fogpiszkáló segítségével vonalakat húzunk, majd ha maradt tejszínhab, akkor apró kis halmokat készíthetünk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 30103
- Feltöltés dátuma: 2012. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szikra
7 recept
Anyukám mondta, hogy sok diónk van itthon, nem-e lenne kedvem Eszterházy tortát készíteni. Imádok sütni, tehát kapva kaptam az ajánlaton. Sokat keresgéltem a neten, valahogy egyik recept se volt az, amit én szerettem volna. Végül Anyatigris oldalán találtam meg a számomra jó tortát. Ez egy modern Eszterházy torta, tehát vaj helyett tejszínnel készül. A lekvár úgy került a képbe, hogy valahogy nekem a diós sütik velejárója, és szerintem jó ízt is ad neki. Remélem mindenkinek elnyeri a tetszését, és más is örömét fogja lelni benne.