r
Nosalty Logó

Eszterházy torta ahogy Szikra készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szikra
Eszterházy torta ahogy Szikra készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

538
Kalória
12.3g
Fehérje
67.1g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
47g
Víz
161.5g
Koleszterin
1.9g
Rost
39.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 6443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7537.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    2167 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2715 mg
  • Nátrium
    1924 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    563.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1057 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2494 micro
Összesen 6443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A torta lapjait elkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Külön tálban a lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a darált diót is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgás-cukros krémhez hozzákeverjük csomómentesre a lisztes keveréket, majd pár kanál habot is. Ezt összekeverjük. Ha ez kész, már csak óvatosan mehet bele a többi tojáshab, és ezután már óvatosan keverjük.
  3. Kisütjük a lapokat. Külön is lehet sütni, ebben az esetben 6 lapot kell sütnünk. (Én kétszerre sütöttem meg, és így vágtam 3-3 lapba a tésztát.) Hagyjuk kihűlni a lapokat, addig elkészítjük a krémet.
  4. A pudingport 8 dl tejjel, 5 ek cukorral elkészítjük. A végén belekeverjük a 100 g darált diót. A tűzről levéve belekeverjük a rumot. Ha már kihűlt a krémünk, belekeverjük a felvert tejszínt.
  5. Összeállítjuk a tortát: Az alsó lapot lefektetjük, bekenjük kb 3 ek lekvárral, erre kerül a krém és így folytatjuk a rétegezést. Hagyjunk egy kis krémet kívülre is.
  6. Kész a torta, most díszítsük fel. Ha kívülre nem jutott krém, akkor felvert tejszínhabbal tudjuk bevonni az egészet (kb 1 dl elég). Darált dióval megszórjuk a külsejét.
  7. A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a tortára csorgatjuk. Majd az étcsokoládéval is így járunk el, annyi különbséggel, hogy amikor elkészült, a tortára köröket rajzolunk. Kívülről befelé, illetve bentről kifelé fogpiszkáló segítségével vonalakat húzunk, majd ha maradt tejszínhab, akkor apró kis halmokat készíthetünk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 160 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Anyukám mondta, hogy sok diónk van itthon, nem-e lenne kedvem Eszterházy tortát készíteni. Imádok sütni, tehát kapva kaptam az ajánlaton. Sokat keresgéltem a neten, valahogy egyik recept se volt az, amit én szerettem volna. Végül Anyatigris oldalán találtam meg a számomra jó tortát. Ez egy modern Eszterházy torta, tehát vaj helyett tejszínnel készül. A lekvár úgy került a képbe, hogy valahogy nekem a diós sütik velejárója, és szerintem jó ízt is ad neki. Remélem mindenkinek elnyeri a tetszését, és más is örömét fogja lelni benne.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citrom-lime torta

Nagyon friss ízvilágú nyári torta, mely jól lehűtve nagyon jól tud esni az egész családnak még a legforróbb napokon is. Mi imádjuk és gyorsan megvan.

NdeeDeville

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!