r
Nosalty Logó

Eszterházy torta ahogy Szikra készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikra
Eszterházy torta ahogy Szikra készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 6443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7537.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    2167 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2715 mg
  • Nátrium
    1924 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1057 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2494 micro
Összesen 6443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A torta lapjait elkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Külön tálban a lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a darált diót is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgás-cukros krémhez hozzákeverjük csomómentesre a lisztes keveréket, majd pár kanál habot is. Ezt összekeverjük. Ha ez kész, már csak óvatosan mehet bele a többi tojáshab, és ezután már óvatosan keverjük.
  3. Kisütjük a lapokat. Külön is lehet sütni, ebben az esetben 6 lapot kell sütnünk. (Én kétszerre sütöttem meg, és így vágtam 3-3 lapba a tésztát.) Hagyjuk kihűlni a lapokat, addig elkészítjük a krémet.
  4. A pudingport 8 dl tejjel, 5 ek cukorral elkészítjük. A végén belekeverjük a 100 g darált diót. A tűzről levéve belekeverjük a rumot. Ha már kihűlt a krémünk, belekeverjük a felvert tejszínt.
  5. Összeállítjuk a tortát: Az alsó lapot lefektetjük, bekenjük kb 3 ek lekvárral, erre kerül a krém és így folytatjuk a rétegezést. Hagyjunk egy kis krémet kívülre is.
  6. Kész a torta, most díszítsük fel. Ha kívülre nem jutott krém, akkor felvert tejszínhabbal tudjuk bevonni az egészet (kb 1 dl elég). Darált dióval megszórjuk a külsejét.
  7. A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a tortára csorgatjuk. Majd az étcsokoládéval is így járunk el, annyi különbséggel, hogy amikor elkészült, a tortára köröket rajzolunk. Kívülről befelé, illetve bentről kifelé fogpiszkáló segítségével vonalakat húzunk, majd ha maradt tejszínhab, akkor apró kis halmokat készíthetünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 30201
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eszterházy torta ahogy Szikra készíti
Szikra 7 recept

Anyukám mondta, hogy sok diónk van itthon, nem-e lenne kedvem Eszterházy tortát készíteni. Imádok sütni, tehát kapva kaptam az ajánlaton. Sokat keresgéltem a neten, valahogy egyik recept se volt az, amit én szerettem volna. Végül Anyatigris oldalán találtam meg a számomra jó tortát. Ez egy modern Eszterházy torta, tehát vaj helyett tejszínnel készül. A lekvár úgy került a képbe, hogy valahogy nekem a diós sütik velejárója, és szerintem jó ízt is ad neki. Remélem mindenkinek elnyeri a tetszését, és más is örömét fogja lelni benne.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...