r
Nosalty Logó

Érlelt lazac carpaccio saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Reszi
Érlelt lazac carpaccio saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lazachoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lazachoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 1966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lazachoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 57 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2647 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    497 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1702 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18528.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    914 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    2738 mg
  • Nátrium
    13986 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2007 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    466 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    560 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1416 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    402 micro
  • β-karotin
    11913 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    9186 micro
  • Lut-zea
    7056 micro
Összesen 1966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    275 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A lazachoz

  1. Lazacot filézzük ki, majd egy nagy tárolóedényben, só és cukor 1-1 arányú keverékével szórjuk le teljesen. Reszelünk rá nyers céklát, fedjük le, tegyük a hűtőbe, és minimum 24 órára hagyjuk a pácban.
  2. Felhasználás előtt hideg vízzel jól mossuk le (a páclére nem lesz már szükségünk), majd papírtörlővel gyorsan szárítsuk le róla a vizet. Éles késsel srégen vágjuk fel vékony szeletekre.

A salátához

  1. Egy nagy hosszúkás tálra rendezzük a salátaleveleket, felezett koktélparadicsomokat, filézett narancsszeleteket, a cékla- és retekszeleteket, a lazacszeleteket, végül locsoljuk meg az egészet salátaöntettel, és szórjunk rá frissen aprított kaprot.

Az öntethez

  1. A mustár, az almaecet és olívaolaj felhasználásával készítsünk egy egyszerű dresszinget.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1721
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 19.

Ajánló

A lazac a pácban veszít víztartalmából, érlelődik és szépséges lilás színt kap a céklától. Próbáld ki bármilyen salátán, és akár többféle öntettel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a gravlax recept tökéletes lesz az ünnepi asztalon. Egyáltalán nem nehéz az elkészítése, minden halkedvelőnek ajánlom. Csodálatosabb, üdébb előételt el sem lehet képzelni!

Hozzávalók

A lazachoz

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...