r
Nosalty Logó

Eredeti olasz margherita pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Eredeti olasz margherita pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 2524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4231.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    958 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2697 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A kézmeleg cukros vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd futtassuk fel.
  2. Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba. Sózzuk meg. A liszt közepébe lyukat készítünk, majd a megkelt élesztőt öntsük bele.
  3. Gyúrjuk meg a tésztát. 10 percig kell dagasztani, hogy tökéletes legyen. A tökéletes tészta nedves, de nem tapad a kezünkre.
  4. Egy nagy tálat kenjünk ki olívaolajjal, helyezzük belke a tésztagolyót, majd a tetejét is kenjük meg olívaolajjal. Kelesszük langyos helyen.
  5. Amikor megkelt, kiborítjuk a tál tartalmát egy lisztezett nyújtódeszkára. Nyomkodjuk ki belőle a levegőt. Gyúrjuk át, majd formázzuk kis gombóccá, melyen nem látszódhat a gyúrás ráncocskái.
  6. Letakarva kelesszük még negyed óráig.
  7. Tepsire helyezve rápakoljuk a feltétet. Kenjük meg zúzott fokhagymával ízesített sűrített paradicsommal. Erre szórjunk oregánót és bazsalikomot. Locsoljuk meg finoman olívaolajjal, majd tegyünk rá mozzarella sajtot. (Szigorúan csak a zacskós mozzarellát, amelyik sós lében ázik!)
  8. Forró sütőben süssük meg 10 perc alatt kb. 200 fokon. Normál sütési móddal készítsük, a légkeverés kiszárítja.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21551
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok pizzatésztával kísérleteztem. Visszanézve a napraforgó olajas, tojásos, tejjel gyúrt tészták közel sem nyújtottak olyan élményt, mint ez. Az olívaolajat nem kell sajnálni. Ettől lesz mediterrán íze, és igazán ropogós a tészta. Csakis sós lében áztatott, eredeti mozzarellát szabad rátenni!  Az igazán ínyencek ruccolát is tesznek rá. :) Ha megfelezed az adagot, 2 db 26 cm-es pizza lesz belőle.

Hozzávalók

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...