r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcsös-fehércsokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Julcsi05
Erdeigyümölcsös-fehércsokis torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Hozzávalók a kekszalaphoz

Hozzávalók a fehércsokis-krémhez

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Hozzávalók a gyümölcsös krémhez

Összesen 638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Hozzávalók a kekszalaphoz

Hozzávalók a fehércsokis-krémhez

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Hozzávalók a gyümölcsös krémhez

Összesen 7649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Hozzávalók a kekszalaphoz

Hozzávalók a fehércsokis-krémhez

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Hozzávalók a gyümölcsös krémhez

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    499.1 g
  • Telített zsírsav
    244 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4277.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.4 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 7649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a kekszalaphoz

Hozzávalók a fehércsokis-krémhez

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Hozzávalók a gyümölcsös krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a kekszalaphoz

  1. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a darált kekszhez, beletesszük a kakaóport és a rumot, majd összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, amitől szépen összeáll, már nem morzsolódik.
  2. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belenyomkodjuk a kekszes masszát.

Hozzávalók a fehércsokis-krémhez

  1. Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokit 2,5 dl tejszínnel.
  2. A lapzselatint vízbe beáztatjuk, majd amikor már kicsit hűlt a csokis tejszín, akkor belekeverjük.
  3. A maradék 2 dl tejszínt felverjük, majd hozzádolgozzuk a már kihűlt csokis krémet. Rákenjük a kekszalapra.

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

  1. A gyümölcsöket felfőzzük a cukorral, beletesszük a citromlevet. Ha egy kicsit kihűlt, összeturmixoljuk.
  2. 10 g porzselatint 3 ek vízzel kikeverünk, majd a püréhez adjuk. Ráöntjük a fehércsokis-krémre.

Hozzávalók a gyümölcsös krémhez

  1. 45 dkg gyümölcsöt ugyanúgy, mint az előbb, felfőzzük a 6 ek cukorral. Ha már nem forró, összeturmixoljuk. A lapzselatinokat beáztatjuk, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz.
  2. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt gyümölcspüréhez adjuk.
  3. Rásimítjuk a gyümölcskocsonyás rétegre. A gyümölcspüréből egy keveset kihagyhatunk, amit majd a torta tetejére kenhetünk díszítésnek.
  • Tepsi mérete: 28
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2626
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 01.

Ajánló

Díszítésnek friss gyümölcsöt használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Julcsi05 2 recept

Ez az adag egy 28 cm átmérőjű tortaformába elég.

Hozzávalók

Hozzávalók a kekszalaphoz

Hozzávalók a fehércsokis-krémhez

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Hozzávalók a gyümölcsös krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...