Erdeigyümölcsös-fehércsokis torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Julcsi05
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
Hozzávalók a kekszalaphoz
-
29g kekszmorzsa122 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
8g tej5 kcal
-
4 kcal
-
1g rum3 kcal
Hozzávalók a fehércsokis-krémhez
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
Hozzávalók a gyümölcsös réteghez
Hozzávalók a gyümölcsös krémhez
-
15 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
638
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
Hozzávalók a kekszalaphoz
-
350g kekszmorzsa1467 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
100g tej56 kcal
-
46 kcal
-
16g rum37 kcal
Hozzávalók a fehércsokis-krémhez
-
300g fehér csokoládé1617 kcal
-
450g habtejszín1314 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
Hozzávalók a gyümölcsös réteghez
-
180g erdei gyümölcs mix74 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
24g víz0 kcal
Hozzávalók a gyümölcsös krémhez
-
450g erdei gyümölcs mix185 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
60g cukor232 kcal
Összesen
7649
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
Hozzávalók a kekszalaphoz
-
13.7g kekszmorzsa57 kcal
-
7g margarin50 kcal
-
3.9g tej2 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.6g rum1 kcal
Hozzávalók a fehércsokis-krémhez
-
11.7g fehér csokoládé63 kcal
-
17.6g habtejszín51 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
Hozzávalók a gyümölcsös réteghez
Hozzávalók a gyümölcsös krémhez
-
17.6g erdei gyümölcs mix7 kcal
-
11.7g habtejszín34 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
Összesen
297
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
638
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.5 g
Zsír
-
Összesen 499.1 g
-
Telített zsírsav 244 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 166 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 896 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4277.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 1262 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1143 mg
-
Nátrium 1646 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 691.4 g
-
Cukor 420 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 552.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3594 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 173 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 3464 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1548 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
7649
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a kekszalaphoz
-
35 dkg kekszmorzsa
-
18 dkg margarin
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók a fehércsokis-krémhez
-
30 dkg fehér csokoládé
-
4.5 dl habtejszín
-
4 db lapzselatin
Hozzávalók a gyümölcsös réteghez
-
18 dkg erdei gyümölcs mix
-
9 ek cukor
-
1 ek citromlé
-
10 g zselatin
-
3 ek víz
Hozzávalók a gyümölcsös krémhez
-
45 dkg erdei gyümölcs mix
-
3 dl habtejszín
-
6 db lapzselatin
-
6 ek cukor
Elkészítés
Hozzávalók a kekszalaphoz
- A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a darált kekszhez, beletesszük a kakaóport és a rumot, majd összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, amitől szépen összeáll, már nem morzsolódik.
- A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belenyomkodjuk a kekszes masszát.
Hozzávalók a fehércsokis-krémhez
- Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokit 2,5 dl tejszínnel.
- A lapzselatint vízbe beáztatjuk, majd amikor már kicsit hűlt a csokis tejszín, akkor belekeverjük.
- A maradék 2 dl tejszínt felverjük, majd hozzádolgozzuk a már kihűlt csokis krémet. Rákenjük a kekszalapra.
Hozzávalók a gyümölcsös réteghez
- A gyümölcsöket felfőzzük a cukorral, beletesszük a citromlevet. Ha egy kicsit kihűlt, összeturmixoljuk.
- 10 g porzselatint 3 ek vízzel kikeverünk, majd a püréhez adjuk. Ráöntjük a fehércsokis-krémre.
Hozzávalók a gyümölcsös krémhez
- 45 dkg gyümölcsöt ugyanúgy, mint az előbb, felfőzzük a 6 ek cukorral. Ha már nem forró, összeturmixoljuk. A lapzselatinokat beáztatjuk, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz.
- A tejszínt felverjük, majd a kihűlt gyümölcspüréhez adjuk.
- Rásimítjuk a gyümölcskocsonyás rétegre. A gyümölcspüréből egy keveset kihagyhatunk, amit majd a torta tetejére kenhetünk díszítésnek.
- Tepsi mérete: 28
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2621
- Feltöltés dátuma: 2019. június 01.
Ajánló
Díszítésnek friss gyümölcsöt használtam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Julcsi05
2 recept
Ez az adag egy 28 cm átmérőjű tortaformába elég.