r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös-tejfölös szívek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Erdei gyümölcsös-tejfölös szívek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kelt tésztához

Tejfölös töltelékhez

Cukros morzsához

Összesen 516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kelt tésztához

Tejfölös töltelékhez

Cukros morzsához

Összesen 6203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kelt tésztához

Tejfölös töltelékhez

Cukros morzsához

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    249.2 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3729.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.2 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1908 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 6203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Kelt tésztához

Tejfölös töltelékhez

Cukros morzsához

Elkészítés

Kelt tésztához

  1. Készítsük el a kelt tésztát. Az élesztőt tejben futtassuk fel, majd adjuk a többi összetevőhöz, és gyúrjunk egynemű tésztát. Kelesszük 60 percig.
  2. Közben készítsük el külön-külön tálban a tölteléket és a cukros morzsát.
  3. Nyújtsuk ki a megkelt tésztát kb. 1 cm-es vastagságúra. Szórjuk meg a grízzel.
  4. Öntsük rá a tejfölös tölteléket, osszuk el a tetején a gyümölcsöt, és végül szórjuk rá a morzsát.
  5. Előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig 180 fokon, hőlégkeveréssel 150 fokon.

Tejfölös töltelékhez

  1. Minden összetevőt egyszerűen csak keverjünk össze, a tölteléket jó krémesre.

Cukros morzsához

  1. Minden összetevőt egyszerűen csak keverjünk össze.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2602
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kivételesen kedvet kaptam valami egyszerű, német recepthez:-) cukros morzsával. Itt Németországban a morzsákkal megszórt sütiknek nagy hagyománya van, az elmúlt 10 év alatt sikerült nagyon megszeretnem. Ez az erdei gyümölcsös süti -a morzsán kívül- még egy kis tejfölös alappal is fel van tuningolva:-), mi így szeretjük, mert így igazán finom krémes, és ahogy a képen is látható, mégis szuperül formára szaggatható, ha dekoratív falatkákat szeretnénk.  

Hozzávalók

Kelt tésztához

Tejfölös töltelékhez

Cukros morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...