r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös belga csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Erdei gyümölcsös belga csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    316.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1463 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1125 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2085 micro
Összesen 4560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval.
  2. A csokoládét és a margarint hőálló edénybe tesszük és gőz fölött folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk, de óvatosan, hogy ne forrósodjon túl, csak éppen hogy elolvadjon.
  3. Ezt követően a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáöntjük a lisztet,a fűszereket,a csokikrémet, végül finom mozdulatokkal beleforgatjuk a habot is.
  4. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. 180 fokon előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Még melegen kivesszük a formából és fejjel lefelé fordítva rácson hagyjuk pihenni egy rövidebb ideig, mivel még kicsit folyékony a belseje egy idő után óvatosan vissza kell fordítani, és így hagyni míg teljesen lehűl.
  5. Közben a mascarponét a citromhéjjal, a fél citrom levével, valamint ízlés szerinti porcukorral összekeverjük, majd a kihűlt sütire kenjük. A tetejét a megmosott gyümölcsökkel vegyesen megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 427
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 35481
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapi meglepetés.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...