r
Nosalty Logó

Epres túrótorta Miklósi Tamásné konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrótorta Miklósi Tamásné konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.7 g

Zsír

  • Összesen
    340.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9939.2 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1938 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    3436 mg
  • Nátrium
    1781 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.5 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1793.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    421 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1853 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2133 micro
Összesen 5857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A 6 tojás sárgáját 6 kanál cukorral, 1 dl olajjal, 1 sütőporral összekavarjuk.
  2. 4 kanál lisztet és a 6 tojás felvert habját még hozzáadjuk és összekeverjük.
  3. A tortaformát kivajazzuk, majd a tésztát beleöntjük és megsütjük.

Krém

  1. A túrót a cukorral és a tojással összekeverjük.
  2. A habtejszínt felverjük, a zselatint felfőzzük a vízzel.
  3. A túrót a habtejszínnel és a zselatinnal összekeverjük. Az epret összevagdossuk és azt is belekeverjük. Az egészet a tésztára öntjük, és betesszük a hűtőbe.

Díszítés

  1. A habtejszínt felverjük és a tortára kenjük.
  2. Az epreket kettévágjuk, és a torta tetejére rakjuk egymást fedve.
  3. A marcipánt kinyújtjuk, és háromszögeket vágunk ki belőle, majd a torta oldalára rakosgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1544
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapra sütöttem.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...