r
Nosalty Logó

Epres túrótorta Dézi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dézi
Epres túrótorta Dézi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2465 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.3 g

Zsír

  • Összesen
    286 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9860.1 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1962 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    3367 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1614 micro
Összesen 5340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjét jó keményre felverjük, és hozzáadjuk a kikevert margarinhoz lassan, hogy ne törjön nagyon a hab.
  3. Majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a kakaót. Sütjük előmelegített sütőben tűpróbáig tortasütőben.
  4. A túrót villával áttörjük, belekeverjük a porcukrot, a langyos tejben feloldott zselatint és a felvert tejszínt.
  5. Majd megkenjük a tortalapunkat a krém felével, rárakjuk az epret,majd a krém másik felét. Végül eperrel díszítjük, és a tetejére tortazselét teszünk. (A csomagoláson lévő utasítás szerint készítjük el a zselét.)
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4519
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ádi unokám szülinapjára készült az oviba. Nagyon ízlett a kis nebulóknak.  Ami a legfőbb, hogy Ádikámnak nagyon tetszett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...