r
Nosalty Logó

Epres túrótorta Carentől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrótorta Carentől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az epres zseléhez

A díszítéshez

Összesen 668 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az epres zseléhez

A díszítéshez

Összesen 4008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az epres zseléhez

A díszítéshez

Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 668 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7860.2 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1703 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    2913 mg
  • Nátrium
    1606 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.2 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    963 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 4008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az epres zseléhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát a szokott módon készítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verjük. Majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a sütőport.
  2. Kivajazott formában 180 fokos sütöben tűpróbáig sütjük.
  3. A tejszínből kemény habot verünk. A túrót, cukrot, vaníliás cukrot kikeverjük, majd óvatosan atejszínhez keverjük, vigyázzunk, ne törjük össze a habot. Majd az 1 kavál zselatint 3-4 evőkanál vízben feloldjuk, felforraljuk, lehűtjük, és a túrós-tejszínes krémhez adjuk.
  4. Közben az epret, ha szükséges, felolvasztjuk, majd levével együtt és egy kis vízzel feltesszük melegedni, közben 1 dl vízben 3 evőkanál zseltanint egy kis edényben csomómentesre keverünk, majd felforralunk (az én zselatinomat forralni kell, de láttam már olyat is, amit tilos, szóval nézzük meg előtte a leírást;) ). A felforralt zselatint a langyos epres vízhez öntjük, és elkeverjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
  5. A kihűlt piskótát a tortaformában hagyjuk, a tetejére simítjuk a krémet, majd az epres zselét, és 1-1,5 órára hűtőbe tesszük.
  6. A csokit felolvasztjuk, és alufóliára simítjuk, majd nagy darabokra törjük, és a kész tortára rakosgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4210
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy unalmas téli délután alkottam ezt a tortát.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az epres zseléhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...