r
Nosalty Logó

Epres túrótorta Carentől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres túrótorta Carentől
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az epres zseléhez

A díszítéshez

668
Kalória
19.3g
Fehérje
57.5g
Szénhidrátok
40.6g
Zsír
157.4g
Víz
278.9g
Koleszterin
2.4g
Rost
42.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az epres zseléhez

A díszítéshez

Összesen 668 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az epres zseléhez

A díszítéshez

Összesen 4008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az epres zseléhez

A díszítéshez

Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 668 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7860.2 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1703 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    2913 mg
  • Nátrium
    1606 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.2 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    944.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    963 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 4008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát a szokott módon készítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verjük. Majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a sütőport.
  2. Kivajazott formában 180 fokos sütöben tűpróbáig sütjük.
  3. A tejszínből kemény habot verünk. A túrót, cukrot, vaníliás cukrot kikeverjük, majd óvatosan atejszínhez keverjük, vigyázzunk, ne törjük össze a habot. Majd az 1 kavál zselatint 3-4 evőkanál vízben feloldjuk, felforraljuk, lehűtjük, és a túrós-tejszínes krémhez adjuk.
  4. Közben az epret, ha szükséges, felolvasztjuk, majd levével együtt és egy kis vízzel feltesszük melegedni, közben 1 dl vízben 3 evőkanál zseltanint egy kis edényben csomómentesre keverünk, majd felforralunk (az én zselatinomat forralni kell, de láttam már olyat is, amit tilos, szóval nézzük meg előtte a leírást;) ). A felforralt zselatint a langyos epres vízhez öntjük, és elkeverjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
  5. A kihűlt piskótát a tortaformában hagyjuk, a tetejére simítjuk a krémet, majd az epres zselét, és 1-1,5 órára hűtőbe tesszük.
  6. A csokit felolvasztjuk, és alufóliára simítjuk, majd nagy darabokra törjük, és a kész tortára rakosgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy unalmas téli délután alkottam ezt a tortát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!