r
Nosalty Logó

Epres túrótorta 7. - mascarpone-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MENORA
Epres túrótorta 7. - mascarpone-val
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 930 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3713 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982.5 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 930 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7929.9 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1666 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 3713 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Megsütjük a piskótát tojásból, lisztből cukorből és sütőporból.
  2. Amíg sül a piskóta, addig villával összetörjük a túrót, beleteszünk kb. 10 szem epret, ezt is összetörjük. Beleszórunk 3 cs vaníliás cukrot, és a mascarpone krémmel jól összedolgozzuk.
  3. Fél liter tejből és 3 evőkanál cukorból pudingot főzünk. Amikor kihűlt, a krémhez keverjük.
  4. Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk, és megkenjük a krém háromnegyed részével. Annyi krémet hagyunk, hogy jusson a torta tetejére is.
  5. Kidíszítjük a torta tetejét szép szemű eperrel. Elkészítjük a tortazselét a hátoldalán lévő leírás szerint, és óvatosan az eper tetejére csorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 32054
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 12.

Ajánló

Amikor elkészültünk a sütivel, ajánlom 1-2 órára hűtőbe tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túrótorta 7. - mascarpone-val
MENORA 2 recept

Ez a torta a család kedvence. Kevesebb cukrot használok a megszokottnál, ezért nagyon finom, és űdítő sütemény így nyár elején.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...