r
Nosalty Logó

Epres túrós szelet szekelyannától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrós szelet szekelyannától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kakaós piskóta

túrókrém

Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kakaós piskóta

túrókrém

Összesen 3648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kakaós piskóta

túrókrém

Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6049.6 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2065 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.4 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    688.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 3648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

kakaós piskóta

túrókrém

Elkészítés

kakaós piskóta

  1. A tojást kikeverjük a margarinnal és a cukorral, hozzáadjuk a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. Felengedjük a tejjel.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformában/tepsiben 170 fokos előmelegített sütőben kisütjük. Kivesszük, és elfelezzük.

túrókrém

  1. A túrót, 2 dl joghurtot, tejfölt, cukrot kikeverjük, ízlés szerint adhatunk hozzá még cukrot.
  2. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, fél dl joghurtot felforralunk. A forró joghurtban feloldjuk a zselatint, majd az egészet a krémtúróba öntjük, és jól összekeverjük.
  3. Két felé szedjük a túrókrémet, és az egyik adagba eperszemeket vágunk. Mindkét túrókrémet hűtőbe tesszük, hogy kicsit dermedjenek.
  4. Ha már olyan jól kenhető az állaguk, akkor az egyik piskótát megkenjük az epres túróval, ráhelyezzük a másikat, és bekenjük az egészet a sima túrókrémmel, majd újra hűtőbe tesszük.
  5. A sütemény tetejére sablont helyezünk, megszórjuk kakaóporral, az oldalát félbevágott eperszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5368
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok ajándékba kapott eper és megmaradt tej felhasználása céljából készítettem ezt az egyszerű süteményt, a recept spontán jött, és a sütemény gyorsan elfogyott. A túrókrémnél lehet játszani az arányokkal, és persze még több eperrel még finomabb. A díszítés kakaóporral és maminti art sablonnal készült, ez is villámgyorsan, mint a sütemény maga.

Hozzávalók

kakaós piskóta

túrókrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...