r
Nosalty Logó

Epres-túrós süti majnalka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
majnalka
Epres-túrós süti majnalka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Csoki öntet

Összerakás

Összesen 565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Csoki öntet

Összerakás

Összesen 5645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Csoki öntet

Összerakás

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.8 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    310.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9318.5 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2238 mg
  • Vas
    530 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    1929 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.9 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    337 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2182 micro
Összesen 5645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csoki öntet

Összerakás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a cukros sárgájába forgatjuk. Kis lyukú szitán keresztül rászórjuk a kakaót, elkeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük.

Krém

  1. A tejből, pudingporból, cukorból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A szoba-hőmérsékletű margarint habosra verjük, és a szétnyomkodott túróval és lekvárral a pudingba keverjük.
  2. Az epret kicsumázzuk, félbe vágjuk (egészben is maradhat).

Csoki öntet

  1. A csokit gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, kakaót, rumaromát.

Összerakás

  1. A kihűlt piskótát keresztben félbe vágjuk, jó szorosan megpakoljuk eperrel, rákenjük a krémet, ráfektetjük a piskóta másik felét. A tetejét szebb eperdarabokkal díszítjük, majd rácsorgatjuk a csoki öntetet.
  2. Egy órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3573
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 29.

Ajánló

Elkészíthető más gyümölccsel is. Barackkal, meggyel, szilvával, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
majnalka 1 recept

Megmaradt egy csomó eprem, gondoltam sütök valamit.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csoki öntet

Összerakás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...