Epres-túrós süti majnalka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
majnalka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
44g tojás55 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
4 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
Krém
-
60g tej34 kcal
-
4 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
-
6g eperlekvár17 kcal
-
17 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
60g eper18 kcal
Csoki öntet
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
14 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
2 kcal
Összerakás
Összesen
565
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
140g porcukor542 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
Krém
-
600g tej336 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
60g eperlekvár167 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
600g eper180 kcal
Csoki öntet
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
23 kcal
Összerakás
Összesen
5645
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
16g tojás20 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
21.8g tej12 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
9.1g tehéntúró13 kcal
-
2.2g eperlekvár6 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
7.3g margarin52 kcal
-
21.8g eper7 kcal
Csoki öntet
-
7.3g étcsokoládé40 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összerakás
Összesen
204
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931.8 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 105.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
565
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.2 g
Zsír
-
Összesen 310.6 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 1456 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9318.5 g
-
Cink 661 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 2238 mg
-
Vas 530 mg
-
Magnézium 518 mg
-
Foszfor 3214 mg
-
Nátrium 1929 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 573.9 g
-
Cukor 376 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1057.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2267 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 337 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 1215 mg
-
Retinol - A vitamin: 2156 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1311 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2182 micro
Összesen
5645
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
7 púpozott ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
6 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg tehéntúró
-
3 ek eperlekvár
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
20 dkg margarin
-
60 dkg eper
Csoki öntet
-
20 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
-
5 ml rumaroma
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Összerakás
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra kikeverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a cukros sárgájába forgatjuk. Kis lyukú szitán keresztül rászórjuk a kakaót, elkeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük.
Krém
- A tejből, pudingporból, cukorból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A szoba-hőmérsékletű margarint habosra verjük, és a szétnyomkodott túróval és lekvárral a pudingba keverjük.
- Az epret kicsumázzuk, félbe vágjuk (egészben is maradhat).
Csoki öntet
- A csokit gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, kakaót, rumaromát.
Összerakás
- A kihűlt piskótát keresztben félbe vágjuk, jó szorosan megpakoljuk eperrel, rákenjük a krémet, ráfektetjük a piskóta másik felét. A tetejét szebb eperdarabokkal díszítjük, majd rácsorgatjuk a csoki öntetet.
- Egy órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3571
- Feltöltés dátuma: 2015. június 29.
Ajánló
Elkészíthető más gyümölccsel is. Barackkal, meggyel, szilvával, stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
majnalka
1 recept
Megmaradt egy csomó eprem, gondoltam sütök valamit.