Epres túrós pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
10g tejföl20 kcal
A szóráshoz
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Az epres réteghez
A túrós réteghez
-
100g tehéntúró147 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
25g kenyér69 kcal
A tetejére
-
10g tojásfehérje5 kcal
Összesen
811
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A szóráshoz
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Az epres réteghez
A túrós réteghez
-
400g tehéntúró588 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
100g kenyér274 kcal
A tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
3240
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
14.6g finomliszt53 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
A szóráshoz
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
Az epres réteghez
-
14.6g eper4 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
A túrós réteghez
-
29.2g tehéntúró43 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
-
7.3g kenyér20 kcal
A tetejére
-
2.9g tojásfehérje2 kcal
Összesen
238
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1472.1 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 202 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 178.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
811
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.6 g
Zsír
-
Összesen 163 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 882 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5888.5 g
-
Cink 1045 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 864 mg
-
Vas 810 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1739 mg
-
Nátrium 1035 mg
-
Réz 41 mg
-
Mangán 35 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.6 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 712.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1153 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 101 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 481 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 539 mg
-
Retinol - A vitamin: 1131 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 838 micro
Összesen
3240
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430 g
-
Cink 76 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
12 dkg vaj
-
1 csipet só
-
1 tk sütőpor
-
1 ek cukor
-
1 db tojássárgája
-
2 ek tejföl
A szóráshoz
-
1 ek zsemlemorzsa
Az epres réteghez
-
20 dkg eper
-
2 ek cukor
-
1 tk vanília kivonat
A túrós réteghez
A tetejére
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálba szitáljuk a lisztet a sóval, sütőporral, majd hozzámorzsoljuk a hideg, kockákra vágott vajat. A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, és amíg a töltelék készül, hűtőbe tesszük.
- Az epres töltelékhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, botmixerrel pürésítjük,majd a cukorral, vaníliával együtt felforraljuk. Kiveszünk 1-2 evőkanálnyit, csomómentesre kikeverjük a keményítővel majd visszaöntjük az eperhez, és pár perc alatt besűrítjük. Ha kész, félretesszük.
- A túrókrémhez a tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliával, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, belemorzsoljuk a száraz kenyeret, végül beleforgatjuk a tojáshabot.
- A tésztát 2/3-1/3 arányban elosztjuk. A nagyobb részt kinyújtjuk, kibéleljük vele a kivajazott tepsit. Villával megszurkáljuk, megszórjuk a zsemlemorzsával, ráöntjük a túrókrém felét. Kiskanállal eloszlatjuk az eperpürét rajta, majd ráöntjük a túró másik felét, elegyengetjük, hogy ne látsszon ki az epres rész.
- A megmaradt tésztát vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval felcsíkozzuk, és berácsozzuk a pite tetejét. A megmaradt tojásfehérjével lekenjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha már szilárd a krém és barnul a tészta, kész van.
- Ha kicsit kihűlt és megkötött a krém, könnyen szeletelhető. Porcukorral meghintve tálaljuk!
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10551
- Feltöltés dátuma: 2013. július 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
Nyári változat túrós pitére, hogy ne legyen olyan unalmas! A kissé savanykás eperpüré hihetetlen extrát ad az -önmagában is nagyon finom- túrós pitéhez. Készíthetjük málnával, barackkal, ami épp kéznél van!!!