r
Nosalty Logó

Epres túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Epres túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Az epres réteghez

A túrós réteghez

A tetejére

Összesen 811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Az epres réteghez

A túrós réteghez

A tetejére

Összesen 3240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Az epres réteghez

A túrós réteghez

A tetejére

Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.1 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    163 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5888.5 g
  • Cink
    1045 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    810 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1131 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 3240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Az epres réteghez

A túrós réteghez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sóval, sütőporral, majd hozzámorzsoljuk a hideg, kockákra vágott vajat. A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, és amíg a töltelék készül, hűtőbe tesszük.
  2. Az epres töltelékhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, botmixerrel pürésítjük,majd a cukorral, vaníliával együtt felforraljuk. Kiveszünk 1-2 evőkanálnyit, csomómentesre kikeverjük a keményítővel majd visszaöntjük az eperhez, és pár perc alatt besűrítjük. Ha kész, félretesszük.
  3. A túrókrémhez a tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliával, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, belemorzsoljuk a száraz kenyeret, végül beleforgatjuk a tojáshabot.
  4. A tésztát 2/3-1/3 arányban elosztjuk. A nagyobb részt kinyújtjuk, kibéleljük vele a kivajazott tepsit. Villával megszurkáljuk, megszórjuk a zsemlemorzsával, ráöntjük a túrókrém felét. Kiskanállal eloszlatjuk az eperpürét rajta, majd ráöntjük a túró másik felét, elegyengetjük, hogy ne látsszon ki az epres rész.
  5. A megmaradt tésztát vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval felcsíkozzuk, és berácsozzuk a pite tetejét. A megmaradt tojásfehérjével lekenjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha már szilárd a krém és barnul a tészta, kész van.
  6. Ha kicsit kihűlt és megkötött a krém, könnyen szeletelhető. Porcukorral meghintve tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10551
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túrós pite
Szofika 104 recept

Nyári változat túrós pitére, hogy ne legyen olyan unalmas! A kissé savanykás eperpüré hihetetlen extrát ad az -önmagában is nagyon finom- túrós pitéhez. Készíthetjük málnával, barackkal, ami épp kéznél van!!!

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Az epres réteghez

A túrós réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...