r
Nosalty Logó

Epres túróhab-korona

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Epres túróhab-korona
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az epres túróhabhoz

A díszítéshez

Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az epres túróhabhoz

A díszítéshez

Összesen 4447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az epres túróhabhoz

A díszítéshez

Összesen 198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.1 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    289.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6130.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2141 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 4447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Az epres túróhabhoz

A díszítéshez

Elkészítés

Az epres túróhabhoz

  1. A zselatint 8 dl hideg vízbe áztatjuk, majd felmelegítjük.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját.
  3. A túróhoz adjuk, simára eldolgozzuk.
  4. A langyos zselatinhoz egyenként hozzáadunk 3-4 ek túrókrémet. Erőteljesen keverve, a többi túrókrémhez keverjük.
  5. Végül több részletben, lazán beleforgatjuk az 5 dl kemény habbá vert tejszínt.
  6. A krém felét egy 1,6-1,7 literes, hideg vízzel kiöblített koronaformába simítjuk.
  7. Belenyomkodunk kb. 30 dkg-nyi felaprózott epret. Bevonjuk a maradék kémmel.
  8. Tetejére fektetjük a forma méretére tördelt babapiskótákat.
  9. Folpack-kal letakarjuk, 8 óra hosszat legalább hűtjük.
  10. Megtisztítjuk a félretett eperszemeket, ízlés szerint félbe vagy negyedekbe vágjuk.
  11. Keményre verjük a 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval. Csillagcsöves habzsákba töltjük.
  12. Tortapapírral előkészített tálaló tányérra borítjuk a habkoronát, a csillagcsöves habzsákba készített tejszínhabbal megdíszítjük.
  13. Beszórjuk a pisztácia-vagdalékkal. A felezett vagy negyedelt eperszemekkel és a választott levelekkel tovább díszítjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7900
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Ajánló

El tudom képzelni bármilyen szezonális gyümölcsből pl. cseresznye, meggy, szeder, ribizli, sárgabarack, őszibarack stb... Csak a képzelet szab határt. Meleg nyári napokon mindennap megenném!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túróhab-korona
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a valódi finomságot Lajos Mari receptje után készítettem, és nem csalódtam benne, sőt! Nem éreztem ki a túró sajátos ízét, sem a tejszínét. De még a jól bevált joghurttortára sem emlékeztetett. Legalábbis engem nem. Egy igazán egyedi, habszerű finomságot kaptam, ami nálunk legalábbis sűrűn látott vendég lesz a nyáron! Köszönet Lajos Marinak!

Hozzávalók

Az epres túróhabhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...