r
Nosalty Logó

Epres tejszínkrémszelet bodzazselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Epres tejszínkrémszelet bodzazselével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejszínkrémhez

A piskótához

A tetejére

Összeállítás

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejszínkrémhez

A piskótához

A tetejére

Összeállítás

Összesen 4236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejszínkrémhez

A piskótához

A tetejére

Összeállítás

Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    187.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7689.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2378 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2714 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    445 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    1545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2652 micro
Összesen 4236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A tejszínkrémhez

A piskótához

A tetejére

Összeállítás

Elkészítés

A tejszínkrémhez

  1. Először a pudingport megfőzzük, ízesítjük a cukorral, majd kihűtjük. Robotgéppel fellazítjuk, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a zselatin expresszt.
  2. A habtejszínből habot verünk, majd a kihűlt, de még nem megdermedt krémhez adjuk óvatosan beleforgatva.

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, és simára keverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk folyamatos keverés közben a tojásos masszához. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
  3. Sütőpapíros tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.

A tetejére

  1. Az epreket alaposan megmossuk, és hosszában felezzük.
  2. 1 dl bodzaszörpöt (én házit használtam) felöntünk 2 dl vízzel. Meglangyosítjuk, majd hozzáadagolunk 7 tk étkezési zselatint. Folyamatos keverés közben forrásig melegítjük. Nem kell főzni.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát tortakeretbe tesszük (Nem muszáj). Egyenletesen rásimítjuk a tejszínkrémet, majd a felezett eprekkel szorosan kirakjuk.
  2. A már éppen, hogy nem folyós bodzazselével szép egyenletesen leöntjük. Hűtőben 2-3 órát hagyjuk még dermedni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1119
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres tejszínkrémszelet bodzazselével
SweetSzenilla 57 recept

Minden tavasszal, ahogy megjelenik a piacon az igazi magyar földieper, szinte kötelezően készítem el többször is a lányom nagy örömére, hiszen ő álmodta meg ezt az igazán tavaszi sütit.

Hozzávalók

A tejszínkrémhez

A piskótához

A tetejére

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...