r
Nosalty Logó

Epres-tejszínes tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Epres-tejszínes tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához:

Az epres tejszínhez:

Az epertükörhöz:

Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához:

Az epres tejszínhez:

Az epertükörhöz:

Összesen 2588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához:

Az epres tejszínhez:

Az epertükörhöz:

Összesen 162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2508.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1050.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    342 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1502 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    897 micro
Összesen 2588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

Az epres tejszínhez:

Az epertükörhöz:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A piskótatésztához a tojásfehérjét a vízzel és a sóval habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz keverjük egyenként a tojássárgákat.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóval, majd óvatosan a tojáshabhoz keverjük. A tésztát (25 x 20 cm-es kikent, sütőpapírral bélelt) tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített (alul-felül sütés) sütőben kb. 8 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 8 cm átmérőjű kerek formával 6 kört szúrunk ki. Mindenik kört egy-egy desszertgyűrűbe állítjuk.
  4. Az epres tejszínhez: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az epret megtisztítjuk, mossuk, szárazra itatjuk, durvára vágjuk, botmixerrel pürésítjük, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk. Kevés eperpürét felmelegítünk, a kicsavart zselatint felolvasztjuk benne, majd elkeverjük a maradék eperpürével, a tejföllel és a cukorral. Hidegre tesszük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, kb. 6 teáskanálnyit egy csillagcsöves nyomózsákba tesszük, a maradékot a kocsonyásodó krémhez keverjük. Az eper-tejszínkrémet elosztjuk a desszertgyűrűkben, és kb. 30 percre hidegre tesszük.
  6. Az epertükörhöz: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az epret megtisztítjuk, mossuk, szárazra itatjuk, durvára vágjuk, botmixerrel pürésítjük, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk. A pürét cukorral és citromlével ízesítjük. Kevés eperpürét felmelegítünk, a kicsavart zselatint felolvasztjuk benne, elkeverjük a maradék eperpürével, majd elosztjuk az epres-tejszínkrémen. A tortácskákat legalább 4 órára hidegre tesszük.
  7. A desszertgyűrűket eltávolítjuk, a tortácskákra egy-egy csillagot nyomunk, és egy fél epret helyezünk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x4
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 762
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nincs kedvünk piskótát sütni: 150 g kakaós kekszet ledarálunk, elkeverjük 100 g folyékony vajjal. Egy 8 cm átmérőjű desszertkarimát egy sütőpapírral bélelt tálcára rakunk, beletesszük a kekszmassza 1/6-át, kanállal enyhén lenyomkodjuk, a karimát óvatosan elvesszük. A maradék masszából ugyanígy még 5 lapot állítunk elő. Lefedve kb. 30 percre hidegre tesszük. Eper helyett elkészíthetjük málnával is.

Hozzávalók

A piskótához:

Az epres tejszínhez:

Az epertükörhöz:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...