Epres-tejszínes tortácska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához:
-
28g tojás35 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Az epres tejszínhez:
-
63g eper19 kcal
-
2g lapzselatin6 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
Az epertükörhöz:
-
38g eper11 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
3g cukor13 kcal
Összesen
431
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához:
-
165g tojás208 kcal
-
24g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
23 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Az epres tejszínhez:
-
375g eper113 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
375g habtejszín1095 kcal
Az epertükörhöz:
-
225g eper68 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
2588
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához:
-
10.5g tojás13 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Az epres tejszínhez:
-
23.9g eper7 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
12.7g tejföl25 kcal
-
4.8g cukor18 kcal
-
23.9g habtejszín70 kcal
Az epertükörhöz:
-
14.3g eper4 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
Összesen
162
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 175.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
431
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.5 g
Zsír
-
Összesen 171.8 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1074 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2508.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 726 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 1010 mg
-
Nátrium 492 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.7 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1050.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1532 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 342 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 565 mg
-
Retinol - A vitamin: 1502 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 315 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 897 micro
Összesen
2588
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
3 db tojás
-
3 ek víz
-
1 csipet só
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 tk sütőpor
Az epres tejszínhez:
-
375 g eper
-
5 db lapzselatin
-
75 g cukor
-
375 g habtejszín
Az epertükörhöz:
-
225 g eper
-
2 db lapzselatin
-
2 ek citromlé
-
20 g cukor
Elkészítés
A piskótához:
- A piskótatésztához a tojásfehérjét a vízzel és a sóval habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz keverjük egyenként a tojássárgákat.
- A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóval, majd óvatosan a tojáshabhoz keverjük. A tésztát (25 x 20 cm-es kikent, sütőpapírral bélelt) tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített (alul-felül sütés) sütőben kb. 8 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
- Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 8 cm átmérőjű kerek formával 6 kört szúrunk ki. Mindenik kört egy-egy desszertgyűrűbe állítjuk.
- Az epres tejszínhez: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az epret megtisztítjuk, mossuk, szárazra itatjuk, durvára vágjuk, botmixerrel pürésítjük, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk. Kevés eperpürét felmelegítünk, a kicsavart zselatint felolvasztjuk benne, majd elkeverjük a maradék eperpürével, a tejföllel és a cukorral. Hidegre tesszük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, kb. 6 teáskanálnyit egy csillagcsöves nyomózsákba tesszük, a maradékot a kocsonyásodó krémhez keverjük. Az eper-tejszínkrémet elosztjuk a desszertgyűrűkben, és kb. 30 percre hidegre tesszük.
- Az epertükörhöz: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az epret megtisztítjuk, mossuk, szárazra itatjuk, durvára vágjuk, botmixerrel pürésítjük, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk. A pürét cukorral és citromlével ízesítjük. Kevés eperpürét felmelegítünk, a kicsavart zselatint felolvasztjuk benne, elkeverjük a maradék eperpürével, majd elosztjuk az epres-tejszínkrémen. A tortácskákat legalább 4 órára hidegre tesszük.
- A desszertgyűrűket eltávolítjuk, a tortácskákra egy-egy csillagot nyomunk, és egy fél epret helyezünk rá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x20x4
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 762
- Feltöltés dátuma: 2020. július 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Ha nincs kedvünk piskótát sütni: 150 g kakaós kekszet ledarálunk, elkeverjük 100 g folyékony vajjal. Egy 8 cm átmérőjű desszertkarimát egy sütőpapírral bélelt tálcára rakunk, beletesszük a kekszmassza 1/6-át, kanállal enyhén lenyomkodjuk, a karimát óvatosan elvesszük. A maradék masszából ugyanígy még 5 lapot állítunk elő. Lefedve kb. 30 percre hidegre tesszük. Eper helyett elkészíthetjük málnával is.