r
Nosalty Logó

Epres-tejszínes tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Epres-tejszínes tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához:

Az epres tejszínhez:

Az epertükörhöz:

Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához:

Az epres tejszínhez:

Az epertükörhöz:

Összesen 2588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához:

Az epres tejszínhez:

Az epertükörhöz:

Összesen 162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2508.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1050.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    342 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1502 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    897 micro
Összesen 2588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

Az epres tejszínhez:

Az epertükörhöz:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A piskótatésztához a tojásfehérjét a vízzel és a sóval habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz keverjük egyenként a tojássárgákat.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóval, majd óvatosan a tojáshabhoz keverjük. A tésztát (25 x 20 cm-es kikent, sütőpapírral bélelt) tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített (alul-felül sütés) sütőben kb. 8 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 8 cm átmérőjű kerek formával 6 kört szúrunk ki. Mindenik kört egy-egy desszertgyűrűbe állítjuk.
  4. Az epres tejszínhez: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az epret megtisztítjuk, mossuk, szárazra itatjuk, durvára vágjuk, botmixerrel pürésítjük, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk. Kevés eperpürét felmelegítünk, a kicsavart zselatint felolvasztjuk benne, majd elkeverjük a maradék eperpürével, a tejföllel és a cukorral. Hidegre tesszük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, kb. 6 teáskanálnyit egy csillagcsöves nyomózsákba tesszük, a maradékot a kocsonyásodó krémhez keverjük. Az eper-tejszínkrémet elosztjuk a desszertgyűrűkben, és kb. 30 percre hidegre tesszük.
  6. Az epertükörhöz: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az epret megtisztítjuk, mossuk, szárazra itatjuk, durvára vágjuk, botmixerrel pürésítjük, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk. A pürét cukorral és citromlével ízesítjük. Kevés eperpürét felmelegítünk, a kicsavart zselatint felolvasztjuk benne, elkeverjük a maradék eperpürével, majd elosztjuk az epres-tejszínkrémen. A tortácskákat legalább 4 órára hidegre tesszük.
  7. A desszertgyűrűket eltávolítjuk, a tortácskákra egy-egy csillagot nyomunk, és egy fél epret helyezünk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x4
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 762
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nincs kedvünk piskótát sütni: 150 g kakaós kekszet ledarálunk, elkeverjük 100 g folyékony vajjal. Egy 8 cm átmérőjű desszertkarimát egy sütőpapírral bélelt tálcára rakunk, beletesszük a kekszmassza 1/6-át, kanállal enyhén lenyomkodjuk, a karimát óvatosan elvesszük. A maradék masszából ugyanígy még 5 lapot állítunk elő. Lefedve kb. 30 percre hidegre tesszük. Eper helyett elkészíthetjük málnával is.

Hozzávalók

A piskótához:

Az epres tejszínhez:

Az epertükörhöz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...