Epres rukkolasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
165
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
327
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
45.1g rukkola11 kcal
-
36.1g eper11 kcal
-
0.9g balzsamecet1 kcal
-
1.1g mustár1 kcal
-
7.2g olívaolaj64 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.1g fenyőmag55 kcal
-
1.4g parmezán sajt5 kcal
Összesen
148
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 718 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1789 micro
Összesen
165
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 616.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 165 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1436 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3579 micro
Összesen
327
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 648 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1616 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rukkolát megmossuk, majd salátacentrifugába tesszük, és megpörgetjük. A száraz rukkolát elosztjuk a salátás tányérokra.
- Az epret megmossuk, szeletekre vágjuk, és a rukkolára helyezzük.
- A fenyőmagot forró serpenyőbe (olaj nélkül) megpirítjuk, és hűlni hagyjuk.
- A dresszinghez az ecetet elkeverjük a mustárral, sóval, cukorral, borssal és az olívaolajjal.
- A dresszinget a rukkolára permetezzük, majd rászórjuk a pirított fenyőmagot és a parmezánt.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7734
- Feltöltés dátuma: 2012. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom és mutatós saláta.