Epres-ricottás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pimkie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
21g tojás26 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
6 kcal
-
2 kcal
-
56 kcal
-
8g tej4 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
31g ricotta47 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
4g víz0 kcal
-
126 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
125g eper38 kcal
A tetejére
A díszítéshez
-
25g eper8 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összesen
569
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
46 kcal
-
19 kcal
-
51g napraforgó olaj451 kcal
-
60g tej34 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
250g ricotta375 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
32g víz0 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
1000g eper301 kcal
A tetejére
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
350g szódavíz0 kcal
A díszítéshez
-
200g eper60 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
4555
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
5.4g tojás7 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
2g tej1 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
8.2g ricotta12 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
13.2g növényi habtejszín33 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
32.9g eper10 kcal
A tetejére
-
1.5g epres pudingpor6 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
11.5g szódavíz0 kcal
A díszítéshez
-
6.6g eper2 kcal
-
3.3g étcsokoládé18 kcal
Összesen
151
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 215.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
569
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.2 g
Zsír
-
Összesen 222.4 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 679 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5416.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 1405 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 500 mg
-
Foszfor 2059 mg
-
Nátrium 1288 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569.8 g
-
Cukor 317 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1725.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 546 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 663 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 553 mg
-
Retinol - A vitamin: 525 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1089 micro
Összesen
4555
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
0.6 dl napraforgó olaj
-
0.6 dl tej
-
15 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
A tetejére
-
1 ek cukor
A díszítéshez
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A 3 tojássárgáját, a 15 dkg cukrot, a 2 evőkanál kakaóport, a vaníliás cukrot, az olajat, a tejet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a 15 dkg liszt és fél csomag sütőpor egyvelegét.
- A 3 tojásfehérjéből habot verünk, ezt is hozzákeverjük a tésztához.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, tűpróbáig sütjük. Ha kész, ebben hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, vékonyan kiolajozzuk a tortaforma karimáját.
- A kb. egyforma epreket kettévágjuk, talpukból kicsit levágunk, hogy szépen üljenek a tésztán. Kirakjuk velük a tésztát úgy, hogy a vágott felük a tortaforma karimája felé nézzenek. A többi epret akár félbevágva, akár egészben eloszlatjuk a tésztán.
- A ricottát tálba tesszük, 2 evőkanál cukorral jól kikeverjük. A zselatint a vízzel elkeverjük, és csak felmelegítjük, nem forraljuk! Hozzáadjuk a ricottához, elkeverjük, kicsit hűtőbe tesszük dermedni.
- A hulalából és a 2 csomag habfixálóból kemény habot verünk, majd a ricottához ajduk.
- Óvatosan összekeverjük, majd rákenjük a tésztára. Jól belenyomkodjuk, hogy az eprek közé is jusson. A tetejét szépen elsimítjuk.
- A 3,5 dl szénsavas italt 1 evőkanál cukorral és a pudinggal felfőzzük, és ha már langyos, rákenjük a torta tetejére.
- A tortát a félretett eperrel díszítjük, csokiforgáccsal megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11672
- Feltöltés dátuma: 2012. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pimkie
53 recept
Anyukám legújabb alkotása. :) A sütemény 26 cm-es tortaformában készült.