r
Nosalty Logó

Epres-ricottás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Epres-ricottás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 569 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 4555 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 151 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 569 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5416.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1405 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1725.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    663 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 4555 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 3 tojássárgáját, a 15 dkg cukrot, a 2 evőkanál kakaóport, a vaníliás cukrot, az olajat, a tejet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a 15 dkg liszt és fél csomag sütőpor egyvelegét.
  2. A 3 tojásfehérjéből habot verünk, ezt is hozzákeverjük a tésztához.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, tűpróbáig sütjük. Ha kész, ebben hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt, vékonyan kiolajozzuk a tortaforma karimáját.
  5. A kb. egyforma epreket kettévágjuk, talpukból kicsit levágunk, hogy szépen üljenek a tésztán. Kirakjuk velük a tésztát úgy, hogy a vágott felük a tortaforma karimája felé nézzenek. A többi epret akár félbevágva, akár egészben eloszlatjuk a tésztán.
  6. A ricottát tálba tesszük, 2 evőkanál cukorral jól kikeverjük. A zselatint a vízzel elkeverjük, és csak felmelegítjük, nem forraljuk! Hozzáadjuk a ricottához, elkeverjük, kicsit hűtőbe tesszük dermedni.
  7. A hulalából és a 2 csomag habfixálóból kemény habot verünk, majd a ricottához ajduk.
  8. Óvatosan összekeverjük, majd rákenjük a tésztára. Jól belenyomkodjuk, hogy az eprek közé is jusson. A tetejét szépen elsimítjuk.
  9. A 3,5 dl szénsavas italt 1 evőkanál cukorral és a pudinggal felfőzzük, és ha már langyos, rákenjük a torta tetejére.
  10. A tortát a félretett eperrel díszítjük, csokiforgáccsal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11672
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám legújabb alkotása. :) A sütemény 26 cm-es tortaformában készült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...