Epres-rebarbarás torta
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g sertészsír75 kcal
-
83g rebarbara13 kcal
-
42g eper13 kcal
-
3g törökmogyoró21 kcal
-
2g vaj17 kcal
Az öntethez
-
33g cukor129 kcal
-
6 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g tej14 kcal
A díszítéshez
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
3g törökmogyoró21 kcal
-
0g menta0 kcal
-
17g kivi8 kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
500g rebarbara79 kcal
-
250g eper75 kcal
-
20g törökmogyoró126 kcal
-
14g vaj100 kcal
Az öntethez
-
200g cukor774 kcal
-
38 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
150g tej84 kcal
A díszítéshez
-
100g habtejszín292 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
20g törökmogyoró126 kcal
-
0g menta0 kcal
-
100g kivi46 kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
2.5g sertészsír22 kcal
-
24.9g rebarbara4 kcal
-
12.5g eper4 kcal
-
1g törökmogyoró6 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Az öntethez
-
10g cukor39 kcal
-
0.5g vaníliás pudingpor2 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
7.5g főzőtejszín10 kcal
-
7.5g tej4 kcal
A díszítéshez
-
5g habtejszín15 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
1g törökmogyoró6 kcal
-
0g menta0 kcal
-
5g kivi2 kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 160 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 195.2 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 889 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2786.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 975 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 982 mg
-
Nátrium 441 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 458.2 g
-
Cukor 267 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 960.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 196 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 571 mg
-
Retinol - A vitamin: 1078 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1558 micro
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
2 ek cukor
-
5 dkg vaj
-
5 dkg sertészsír
-
50 dkg rebarbara
-
25 dkg eper
-
2 dkg törökmogyoró
Az öntethez
-
20 dkg cukor
-
1 ek vaníliás pudingpor
-
3 db tojás
-
1.5 dl főzőtejszín
-
1.5 dl tej
A díszítéshez
-
1 dl habtejszín
-
1 ek porcukor
-
2 db menta
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet összegyúrjuk a cukorral, a vajjal, a zsírral, csipet sóval, fél dl vízzel. Cipóvá formázzuk, és berakjuk a hűtőbe kicsit összefagyni. Kb 30. perc
- Közben a rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk (1,5-2 cm). Az epret is megmossuk, kisebb darabokra vágjuk.
- Kivajazunk egy cakkos szélű tortaformát. A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a formába helyezzük úgy hogy magas pereme legyen, lenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. Rászórjuk a mogyorót, az epret, a rebarbarát. Sütőben 10 perc alatt elősütjük.
- Az öntethez simára keverjük a tojást a cukorral, a pudingporral, majd hozzákeverjük a tejet, a tejszínt. Ezt öntjük az elősütött tortára, és további 30 percig sütjük (vagy ameddig besűrűsödik a mártás).
- Tálaláskor felverjük a tejszínt a cukorral, és ízlés szerint tehetünk a szeletre kevés tejszínt, mogyoródarálékot, gyümölcsöt, mentalevelet.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7853
- Feltöltés dátuma: 2011. május 27.
Ajánló
Ha valakinek nincs otthon főzőtejszíne, csak habtejszín, akkor sincs baj, én is így jártam. Én előfőztem egy kicsit a mártást, míg elkezdett sűrűsödni, és csak utána öntöttem rá a tortára. Így garantált, hogy 30 perc alatt összeáll. Másik tanácsom, hogy érdemes a tésztát kicsit magában elősütni, mert mind az eper, mind a rebarbara enged levet majd, és nem sül át az alja. Kb 379 kcal/adag
Receptjellemzők
Már vagy 7 éve van ültetve rebarbaránk a kertben. Sose tudtam, mire jó. Idén megfogadtam, hogy én bizony kipróbálom. Elsőnek egy kompótot csináltam belőle. Nem nagyon nyerte el a család tetszését. Nekem ízlett az egyedi íze miatt. Hétvégén pedig mama vett házi epret, hát adott volt egy ilyesmi torta receptje. Gyorsan meg is kerestem, és ez már jobban tetszett a családnak. De persze így is volt, aki nem kóstolta meg. Szerintem érdemes kipróbálni, nagyon érdekes, de finom. Származási helye: fanny konyha, 2009. május-június.