Epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
13g sertészsír113 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
25 kcal
Töltelékhez
Tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g cukor194 kcal
Összesen
944
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
201 kcal
Töltelékhez
Tetejére
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
400g cukor1548 kcal
Összesen
7551
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3.2g sertészsír28 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2.5g növényi habtejszín6 kcal
Töltelékhez
Tetejére
-
10.1g tojásfehérje5 kcal
-
12.6g cukor49 kcal
Összesen
236
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1240.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 305 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.9 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 177.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 331 micro
Összesen
944
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187 g
Zsír
-
Összesen 352 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 182 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 1833 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9926.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 311 mg
-
Kálcium 2439 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 1211 mg
-
Foszfor 4199 mg
-
Nátrium 1705 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 959 g
-
Cukor 561 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 1420.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 635 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 91 mg
-
C vitamin: 445 mg
-
D vitamin: 451 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 717 micro
-
Kolin: 1653 mg
-
Retinol - A vitamin: 594 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2647 micro
Összesen
7551
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
8 db tojássárgája
-
10 dkg sertészsír
-
10 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
1 ek citromhéj
-
80 ml növényi habtejszín
Töltelékhez
Tetejére
-
8 db tojásfehérje
-
40 dkg cukor
Elkészítés
Tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (A tejszín-víz keveréket lehet tejjel kiváltani, csak én a tejallergiás családtagok miatt készítem így.)
- Sütőpapíron -kevés lisztet alászórva- kinyújtjuk, majd átemeljük a tepsire. Elegyengetjük, megszurkáljuk.
- Ráterítjük a darált mandulát.
- Az epret kicsumázzuk, megmossuk, a rebarbarát megpucoljuk, megmossuk. Az eperszemeket 2-3 részbe, a rebarbarát 1-2 centisekre vágjuk. Összekeverjük, és rátesszük a mandula rétegre.
- Előmelegített 190 fokos sütőbe tesszük, és 25 percet sütjük.
- Közben a tojásfehérjéket a kristálycukorral 5-6 perc alatt kemény, fényes habbá verjük.
- Rákenjük a sütőből kivett süteményre, és visszatoljuk a sütőbe, még kb. 15 percre, de a hőfokot levesszük 110-120 fokra. Ha szép világos drapp a teteje, kivesszük.
- Kicsit pihentetjük, és kockára vágva szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x38
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4370
- Feltöltés dátuma: 2013. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Tímea sógornőm névnapjára készült ez a sütemény. A piacon nagyon olcsón lehetett kapni szép, magyar epret. Így eldőlt, hogy ezt a süteményt készítem el. Igazán finom ez a friss, tavaszi sütemény.