r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gonoszka1
Epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 944 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 7551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 944 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    352 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9926.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    2439 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    1211 mg
  • Foszfor
    4199 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    959 g
  • Cukor
    561 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1420.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    445 mg
  • D vitamin:
    451 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    717 micro
  • Kolin:
    1653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2647 micro
Összesen 7551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (A tejszín-víz keveréket lehet tejjel kiváltani, csak én a tejallergiás családtagok miatt készítem így.)
  2. Sütőpapíron -kevés lisztet alászórva- kinyújtjuk, majd átemeljük a tepsire. Elegyengetjük, megszurkáljuk.
  3. Ráterítjük a darált mandulát.
  4. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, a rebarbarát megpucoljuk, megmossuk. Az eperszemeket 2-3 részbe, a rebarbarát 1-2 centisekre vágjuk. Összekeverjük, és rátesszük a mandula rétegre.
  5. Előmelegített 190 fokos sütőbe tesszük, és 25 percet sütjük.
  6. Közben a tojásfehérjéket a kristálycukorral 5-6 perc alatt kemény, fényes habbá verjük.
  7. Rákenjük a sütőből kivett süteményre, és visszatoljuk a sütőbe, még kb. 15 percre, de a hőfokot levesszük 110-120 fokra. Ha szép világos drapp a teteje, kivesszük.
  8. Kicsit pihentetjük, és kockára vágva szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4369
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény
Gonoszka1 428 recept

Tímea sógornőm névnapjára készült ez a sütemény. A piacon nagyon olcsón lehetett kapni szép, magyar epret. Így eldőlt, hogy ezt a süteményt készítem el. Igazán finom ez a friss, tavaszi sütemény.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...