Epres rebarbarapite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
31g margarin224 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
A töltelékhez
Összesen
698
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
125g margarin896 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
19 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A töltelékhez
-
200g eper60 kcal
-
200g rebarbara32 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
76 kcal
Összesen
2792
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
11.8g margarin85 kcal
-
18.9g finomliszt69 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
3.8g tojásfehérje2 kcal
A töltelékhez
-
18.9g eper6 kcal
-
18.9g rebarbara3 kcal
-
14.2g cukor55 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
Összesen
265
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.5 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 105.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
698
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 113 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2453.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 986 mg
-
Nátrium 574 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.8 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 420.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 1058 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 890 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 560 micro
Összesen
2792
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12.5 dkg margarin
-
20 dkg finomliszt
-
6 dkg cukor
-
1 db tojássárgája
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
1 ek tejföl
A töltelékhez
-
20 dkg eper
-
20 dkg rebarbara
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 púpozott ek étkezési keményítő
Elkészítés
A tésztához
- A töltelékhez az epret és a rebarbarát is megtisztítjuk, és kb. 2 centis darabkákra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és kb. negyed órát állni hagyjuk.
- Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
- Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük. A tésztából egy maréknyit félreteszünk, ebből lesz a rács a tetején, a maradékot pedig két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)
- Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
- A töltelékről leöntjük a levet, amit engedett, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz a keményítőt és a vaníliás cukrot.
- Ezután belesimítjuk a tésztával kibélelt sütőformába.
- A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk (érdemes ezt is két folpack közt), és egyenlő vastagságú csíkokra vágjuk.
- A tésztacsíkokat egymásra merőlegesen a pite tetejére rakjuk, egy-egy párhuzamos csíkot kb. 2 cm távolságra egymástól. A csíkok végeit a pite szélével összenyomkodjuk.
- Ezután a pitét megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és készre sütjük.
- Miután kihűlt, szeleteljük. Kínálhatunk mellé tejszínhabot vagy vanília fagyit is:).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 21
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 224
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 26272
- Feltöltés dátuma: 2011. május 27.
Ajánló
Tavaly óta már számtalanszor készült, az idei első sütést képekkel dokumentáltam a blogomon is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
vikki
85 recept
Nagy nehézségek árán sikerült rebarbarát kapnunk a piacon, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen "egzotikus" növénynek számít :). Ez volt egyébként az első alkalom, hogy kipróbáltam. Mivel nem lett volna elég ez a rebarbara mennyiség egy pitére, ezért eprerrel egészítettem ki, és így a jól bevált, kissé citromos pitetészta receptünkkel tökéletes lett :).