r
Nosalty Logó

Epres rebarbarapite

vikki
Epres rebarbarapite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

698
Kalória
7.9g
Fehérje
105.5g
Szénhidrát
28.2g
Zsír
105.1g
Víz
57.2g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
59.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2453.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    420.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 2792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez az epret és a rebarbarát is megtisztítjuk, és kb. 2 centis darabkákra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és kb. negyed órát állni hagyjuk.
  2. Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  3. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük. A tésztából egy maréknyit félreteszünk, ebből lesz a rács a tetején, a maradékot pedig két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)
  4. Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
  5. A töltelékről leöntjük a levet, amit engedett, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz a keményítőt és a vaníliás cukrot.
  6. Ezután belesimítjuk a tésztával kibélelt sütőformába.
  7. A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk (érdemes ezt is két folpack közt), és egyenlő vastagságú csíkokra vágjuk.
  8. A tésztacsíkokat egymásra merőlegesen a pite tetejére rakjuk, egy-egy párhuzamos csíkot kb. 2 cm távolságra egymástól. A csíkok végeit a pite szélével összenyomkodjuk.
  9. Ezután a pitét megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és készre sütjük.
  10. Miután kihűlt, szeleteljük. Kínálhatunk mellé tejszínhabot vagy vanília fagyit is:).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21

Nagy nehézségek árán sikerült rebarbarát kapnunk a piacon, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen "egzotikus" növénynek számít :). Ez volt egyébként az első alkalom, hogy kipróbáltam. Mivel nem lett volna elég ez a rebarbara mennyiség egy pitére, ezért eprerrel egészítettem ki, és így a jól bevált, kissé citromos pitetészta receptünkkel tökéletes lett :).

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...