r
Nosalty Logó

Epres pudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres pudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 2108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2620.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 2108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat különválasztjuk, majd a fehérjét 1,5 ek cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját szintén 1,5 ek cukorral addig verjük, amíg szép világossárga színt nem kap.
  3. A két masszát óvatosan összevegyítjük, majd rászitáljuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Forgató mozdulatokkal, ügyelve arra, hogy a fehérjét ne törjük meg, alaposan összekeverjük, és előmelegített 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően megsült-e.
  5. Közben készítsük el a krémet. Ehhez az epret mossuk meg, és csöpögtessük le. Vágjuk tetszés szerinti darabokra.
  6. A pudingot főzzük meg, és édesítsük a két evőkanálnyi cukorral.
  7. A tejszínhabot verjük keményre, majd a két krémet keverjük össze robotgéppel, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a zselatinfixet. Ezután az epret is forgassuk hozzá.
  8. A kihűlt tésztát töltsük meg az epres krémmel. Ez két módon történhet, ha kicsi tepsiben sütöttük, és a piskóta kellően megnőtt, akkor vágjuk ketté, és tegyük bele a krémet.
  9. Amennyiben nagyobb tepsiben sütöttük, és nem lett elég vastag a tészta, akkor függőlegesen vágjuk el, kenjük meg a krémmel, és borítsuk rá a tészta másik felét.
  10. A díszítéshez olvasszuk fel a csokoládét (én mikróban tettem ezt, félpercenként megkeverve), és csorgassuk a süti tetejére. Csinálhatunk rá rácsot, vagy tetszés szerinti mintázatot.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4602
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 13.

Ajánló

Bátran variálható más idénygyümölccsel is, pl. barackkal vagy meggyel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos lassan vége az eperszezonnak, így próbálok minél több finomságot elkészíteni ebből a csodás gyümölcsből. A hétvégén ezt a finom, könnyed, krémes sütit sütöttem meg... mindenki nagyon szerette, és legjobb benne, hogy igazán gyorsan elkészül, mégis nagyon mutatós! :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...