Epres pudingos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
17g tojás21 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
5g finomliszt16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1 kcal
Krém
-
25g habtejszín73 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
17 kcal
-
30g tej17 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
-
30g eper9 kcal
Díszítés
-
27 kcal
Összesen
211
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
9 kcal
Krém
-
250g habtejszín730 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
300g eper90 kcal
Díszítés
-
50g fehér csokoládé270 kcal
Összesen
2108
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
13.2g tojás17 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Krém
-
20g habtejszín58 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
3.6g tejszínízű pudingpor14 kcal
-
24g tej13 kcal
-
1.6g zselatinfix2 kcal
-
24g eper7 kcal
Díszítés
-
22 kcal
Összesen
168
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
211
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 115 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2620.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 901 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 878 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.1 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 535.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 937 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 922 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 813 micro
Összesen
2108
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 db tojás
-
3 csapott ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 kk sütőpor
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
4 dkg cukor
-
3 dl tej
-
1 csomag zselatinfix
-
30 dkg eper
Díszítés
-
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat különválasztjuk, majd a fehérjét 1,5 ek cukorral kemény habbá verjük.
- A sárgáját szintén 1,5 ek cukorral addig verjük, amíg szép világossárga színt nem kap.
- A két masszát óvatosan összevegyítjük, majd rászitáljuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet.
- Forgató mozdulatokkal, ügyelve arra, hogy a fehérjét ne törjük meg, alaposan összekeverjük, és előmelegített 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően megsült-e.
- Közben készítsük el a krémet. Ehhez az epret mossuk meg, és csöpögtessük le. Vágjuk tetszés szerinti darabokra.
- A pudingot főzzük meg, és édesítsük a két evőkanálnyi cukorral.
- A tejszínhabot verjük keményre, majd a két krémet keverjük össze robotgéppel, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a zselatinfixet. Ezután az epret is forgassuk hozzá.
- A kihűlt tésztát töltsük meg az epres krémmel. Ez két módon történhet, ha kicsi tepsiben sütöttük, és a piskóta kellően megnőtt, akkor vágjuk ketté, és tegyük bele a krémet.
- Amennyiben nagyobb tepsiben sütöttük, és nem lett elég vastag a tészta, akkor függőlegesen vágjuk el, kenjük meg a krémmel, és borítsuk rá a tészta másik felét.
- A díszítéshez olvasszuk fel a csokoládét (én mikróban tettem ezt, félpercenként megkeverve), és csorgassuk a süti tetejére. Csinálhatunk rá rácsot, vagy tetszés szerinti mintázatot.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4602
- Feltöltés dátuma: 2015. június 13.
Ajánló
Bátran variálható más idénygyümölccsel is, pl. barackkal vagy meggyel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sajnos lassan vége az eperszezonnak, így próbálok minél több finomságot elkészíteni ebből a csodás gyümölcsből. A hétvégén ezt a finom, könnyed, krémes sütit sütöttem meg... mindenki nagyon szerette, és legjobb benne, hogy igazán gyorsan elkészül, mégis nagyon mutatós! :)