Epres-pisztáciakrémes pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
0g só0 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
3g habtejszín9 kcal
A pisztáciakrémhez
-
13g pisztácia72 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
16g rebarbara2 kcal
A cukrászkrémhez
-
31g tej18 kcal
-
0 kcal
-
4g cukor17 kcal
-
7 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Az eperhez
Összesen
588
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
0g só0 kcal
-
65g porcukor252 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A pisztáciakrémhez
-
100g pisztácia572 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
125g rebarbara20 kcal
A cukrászkrémhez
-
250g tej140 kcal
-
0 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
57 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Az eperhez
Összesen
4706
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
0g só0 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
15.2g finomliszt55 kcal
-
9.1g vaj65 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
1.5g habtejszín4 kcal
A pisztáciakrémhez
-
6.1g pisztácia35 kcal
-
6.1g cukor23 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.1g vaj43 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
7.6g rebarbara1 kcal
A cukrászkrémhez
-
15.2g tej8 kcal
-
0 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
Az eperhez
Összesen
282
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
588
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 75.8 g
Zsír
-
Összesen 285.5 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1396 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2670.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 745 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 1233 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 475.5 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 517.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2106 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 180 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 810 mg
-
Retinol - A vitamin: 2046 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 699 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2338 micro
Összesen
4706
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 csipet só
-
65 g porcukor
-
250 g finomliszt
-
150 g vaj
-
1 db tojássárgája
-
25 ml habtejszín
A pisztáciakrémhez
A cukrászkrémhez
-
250 ml tej
-
3 db zöld kardamom
-
35 g cukor
-
15 g étkezési keményítő
-
2 db tojássárgája
Az eperhez
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet, porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és alaposan elmorzsoljuk benne.
- A tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük benne, majd az egészet hozzáadjuk a tésztához, és cipóvá gyúrjuk. Fóliába csomagolva 45 percre a hűtőbe tesszük.
- A pitetésztát kinyújtjuk, és kivajazott/kilisztezett formába tesszük. A tetejét villával megszurkáljuk, majd 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt elősütjük. Kivesszük, és félretesszük kicsit hűlni.
A pisztáciakrémhez
- A pisztáciát megőröljük, összekeverjük a cukorral és egy csipet sóval, hozzáadjuk a puha vajat és a tojást, majd alaposan elkavarjuk, és betesszük a hűtőbe, amíg kissé megdermed.
- A pisztáciás krémet az elősütött pitetésztában elkenjük, a tetejét megszórjuk a feldarabolt rebarbarával, majd sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
A cukrászkrémhez
- A tejet egy lábosba öntjük, a kardamomokat a kés lapjával megroppantjuk, hozzáadjuk a tejhez, majd közepes lángon majdnem forrásig melegítjük.
- A tojássárgáját elkeverjük a keményítővel és a cukorral, majd folyamatos keverés mellett a tojáshoz adagoljuk a tejet, és alaposan kikeverjük.
- Az egészet visszaöntjük az edénybe, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergetjük, és amint érezzük, hogy kezd besűrűsödni, lehúzzuk a tűzről. A krémmel megkenjük a pite tetejét, majd hagyjuk picit hűlni.
Az eperhez
- Az epret felvágjuk, összekeverjük a reszelt gyömbérrel és a lime héjával, hagyjuk állni 10 percig, majd a kihűlt pitére halmozzuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 29
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7135
- Feltöltés dátuma: 2015. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Na ez aztán tényleg olyan pite, mintha egy menő cukrászatból hozattuk volna. Mondjuk a munka is elég sok vele, de ha tudunk rá áldozni, akkor feltétlenül csináljuk meg, mert eszméletlen finom, ahogy a sok réteg és íz a végén egy kerek egészet alkot!