r
Nosalty Logó

Epres panna cotta tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Annika
Epres panna cotta tart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Eperzselé

Panna cotta

Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Eperzselé

Panna cotta

Összesen 3082 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Eperzselé

Panna cotta

Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    170.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1555.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 3082 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Tészta

Eperzselé

Panna cotta

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Azután a tésztával kibélelünk egy 35 * 11 cm es kivehető aljú piteformát, az alját villával megszurkáljuk, sütőpapírt helyezünk rá, erre szárazbabot vagy lencsét szórunk, és előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük, majd eltávolítjuk a nehezéket, és még további 10 percig sütjük.

Eperzselé

  1. A megpucolt és feldarabolt epret egy lábasba tesszük a cukorral és a citromlével együtt, majd kb. 15 percig főzzük, azután egy botmixerrel pürésítjük. Végül hozzákeverjük a vízben megduzzadt és folyósra melegített zselatint.
  2. Az eperzselét a kihűlt tésztára öntjük, és megvárjuk, amíg megdermed.

Panna cotta

  1. A tejet a tejszínnel, a cukorral és a vaníliával forráspontig melegítjük, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint.
  2. A langyos panna cottát ráöntjük az eperzselére, és hűtőben 3-4 órán át dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x11
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6104
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Annika 2 recept

A párom nagy kedvence, bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Ráadásul nyáron sütés nélkül, kakaós vagy zabkeksz-alappal is nagyon finom.

Hozzávalók

Tészta

Eperzselé

Panna cotta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...