r
Nosalty Logó

Epres-kókuszos palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Epres-kókuszos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához:

A töltelékhez:

Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához:

A töltelékhez:

Összesen 2375 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához:

A töltelékhez:

Összesen 190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.5 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3162.1 g
  • Cink
    269 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    214 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 2375 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A palacsintához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A palacsintához:

  1. A tojást, lisztet, sót és a tejet simára keverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hozzákeverjük az ásványvizet és az olajat. Hagyjuk kb. 1 órát állni.
  2. Az epret megtisztítjuk, mossuk. Felét durvára vágjuk, hozzáadjuk a krémsajtot, túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, citromlevet és citromhéjat. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket és az apróra vágott maradék epret.
  3. Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt zsiradékkal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be az aljat.
  4. Süssük a tésztát alacsony hőfokon, kb. 2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg.
  5. Süssük a másik oldalát is kb. 1 percig. Süssünk a tésztából egymásután kb. 8-10 palacsintát.
  6. A tölteléket kenjük a palacsintákra, tekerjük fel, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2811
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tálalhatjuk csokoládémártással meglocsolva, vagy egyszerűen porcukorral megszórva.

Hozzávalók

A palacsintához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...