r
Nosalty Logó

Epres joghurttorta Kismoha konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kismoha
Epres joghurttorta Kismoha konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 4861 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 178 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    273.1 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9399 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2585 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    3620 mg
  • Nátrium
    2459 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.1 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1704.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    392 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    1445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2165 micro
Összesen 4861 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét a cukorral, sóval és vízzel kemény habbá verjük.
  2. Óvatosan beletesszük a sárgáját, beleszitáljuk a sütőport, lisztet és kakaóport.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, előmelegített sütőben megsütjük.

Krém

  1. A joghurthoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és zselatint, és egy edényben langyosra melegítjük.
  2. A tejszínt felverjük. Ha kész, azonnal belekeverhetjük a joghurtot és a gyümölcs darabokat.
  3. Hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul (zselatintól függ, hogy mennyi időre, nekem 15-20 perc volt).
  4. A piskótát kettévágjuk, meglocsolhatjuk gyümölcslével vagy tejjel, de ez opcionális. Középre tesszük a krém 3/4-ét.
  5. A maradék krémmel lekenjük a tetejét. Tetszés szerint díszítjük a megmaradt eperrel. (Én tejcsokit olvasztottam rá, 200 g-ot.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3329
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kismoha 4 recept

Könnyű, nagyon egyszerű, de emlékezetesen finom recept. Néhány háziasszony már evett belőle, amikor elkészítettem, és kivétel nélkül mind elkérte a receptet:)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...