r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos szeletkék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Epres-joghurtos szeletkék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5750.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1135.6 g
  • Cukor
    836 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 6824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 12 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  3. Majd alaposan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  4. Egy 33×35 cm-es papírral bélelt tepsiben sütünk egy vastagabb lapot. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.
  5. Ha kihűlt a lap kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét is megkenjük.

Krémhez

  1. A zselatint a vízben felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Az epret összetörjük villával, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot, jól kikeverjük.
  3. Majd hozzákeverjük alaposan a zselatint, betesszük a hűtőbe, amíg egy kicsit dermedni kezd.
  4. Ezután keverjük bele a felvert hulalát.
  5. Ha megtöltöttük a lapot, tegyük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megdermed. Ezután szeleteljük.

Díszítéshez

  1. A fondantból tetszés szerinti virágokat készítünk, és ezzel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33×35×6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1561
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Ajánló

Készíthetjük fagyasztott eperrel is, így télen is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-joghurtos szeletkék
Nikóka 172 recept

Legutoljára a sógornőm lányának a ballagására készítettem. Ezért díszítettem apró virágokkal.

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...