Epres-joghurtkrémes örvénytorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
Linzeralap
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g mandula98 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g só0 kcal
Joghurtkrém
-
83g joghurt51 kcal
-
42g tejföl83 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
6 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g lapzselatin12 kcal
Eperpüré
-
83g eper25 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
2g lapzselatin8 kcal
Összesen
819
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
Linzeralap
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
Joghurtkrém
-
500g joghurt305 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g lapzselatin70 kcal
Eperpüré
-
500g eper150 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
14g lapzselatin49 kcal
Összesen
4901
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
Linzeralap
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
4.4g mandula26 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0g só0 kcal
Joghurtkrém
-
22.2g joghurt14 kcal
-
11.1g tejföl22 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
13.3g habtejszín39 kcal
-
0.9g lapzselatin3 kcal
Eperpüré
-
22.2g eper7 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
Összesen
218
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 48.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.6 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 218.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
819
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.7 g
Zsír
-
Összesen 293.5 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 761 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4011.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 1420 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 462 mg
-
Foszfor 1577 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 507.6 g
-
Cukor 399 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1309.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1971 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 298 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 1931 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
4901
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Linzeralap
-
100 g finomliszt
-
100 g cukor
-
1 csipet só
Joghurtkrém
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
300 ml habtejszín
-
10 db lapzselatin
Eperpüré
Elkészítés
Linzeralap
- A linzertészta hozzávalóit összedolgozzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm tortaformát. Egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát.
- Kb 10-15 percig hideg helyen pihentetjük. Majd 180 fokon 15 percig sütjük.
- Miután kihűlt a linzertésztánk, egy tortakarikába helyezzük, és elkészítjük a joghurtos krémet.
- A joghurtot a tejföllel és a cukrokkal, fél citrom kifacsart levével összekeverjük. A habtejszínt is fölhabosítjuk, és hozzákeverjük a joghurt-tejföl keverékhez. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés krémmel összekeverjük a fölolvasztott zselatint. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, így nem csomósodik be a zselatinunk, és hozzákeverjük a krémhez. Ráöntjük a linzeralapra, egyenletesre eligazítjuk, és kb. 10-15 percig hűtjük.
- Elkészítjük az eperpürét. Az epret pürésítjük majd hozzáadjuk a cukrot és a fél citrom kifacsart levét. Piros zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés eperpürével összekeverjük a fölolvasztott zselatint, és hozzákeverjük az összepürésített eperhez.
- Egyenletesen ráöntjük a joghurtos krém tetejére. Egy evőkanállal. kb. 2 cm szélet elhagyva középen. belekeverjük a joghurtkrémbe az eperpürét. Alulról fölfelé haladva a kanállal, mintha egy örvényt alkotnánk. Különböző érdekes mintát alkotva így a tortában. Pár órát hűtjük, én egy éjszakát hagytam pihenni. Ízlésünknek megfelelően díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3454
- Feltöltés dátuma: 2019. május 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Isteni finom tortát alkotunk ezzel a recepttel. Talán kicsit különlegeset is, mert szinte minden szelet tortában más a minta. Viszonylag gyorsan összeállítható, csak a hűtés ideje, ameddig a krém megszilárdul, igényel több időt.