Epres citromtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskóta
-
21g tojás26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Eperszósz
Citromkrém
Összesen
218
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Eperszósz
-
450g eper135 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Citromkrém
Összesen
1753
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskóta
-
9.4g tojás12 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Eperszósz
-
25.6g eper8 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Citromkrém
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
2.6g tejszínízű pudingpor10 kcal
-
6.8g citromlé2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
8.5g joghurt5 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
34.2g tej19 kcal
Összesen
100
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 95.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
218
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.4 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2975.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 1205 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 818 mg
-
Nátrium 750 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.1 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 767.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 319 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 872 micro
Összesen
1753
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
4 ek cukor
-
3 púpozott ek finomliszt
-
1 kk sütőpor
Eperszósz
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Citromkrém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
3 citromból nyert citromlé
-
3 citromból nyert citromhéj
-
3 ek cukor
-
6 dl tej
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját két evőkanál cukorral kihabosítjuk. Ezután a maradék cukorból és a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A két masszát lassú forgató mozdulatokkal összekeverjük, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet és azt is könnyedén a masszához dolgozzuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Az eperszószhoz az epret és a cukrokat egy tapadásmentes teflonlábasba rakjuk, és 35-40 perc alatt a lekvárnál kicsit hígabb sűrűségű szószt főzünk belőle. Ezután félrerakjuk és kihűtjük.
- Az 5 dl tejhez hozzáreszeljük a citromok héját és felrakjuk a gázra felforrni. Az 1 dl tejben csomómentesre keverjük a 3 ek cukrot és a két tasak pudingport. Ha a tej gyöngyözni kezd az edény oldalánál, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pudingos-tejes alapot és megfőzzük a pudingot. Kihűlés után hozzáadjuk a joghurtot és a 3 db citrom kifacsart levét majd konyhai robotgép segítségével felhabosítjuk a krémet.
- A piskótát kés segítségével leválasztjuk a tortaforma oldaláról, majd visszarakjuk a tortakarikát. A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk az eperszószt, majd a citromkrémet is. Óvatosan ütögessük a formát a felülethez, amelyen dolgozunk, hogy a citromkrém még egyenletesebben terüljön el a piskóta tetején. Egy éjszakát hűtsük a hűtőben és tálalás előtt kedvünk szerint dekoráljuk ki. Én a díszítéshez friss citromot, koktélcseresznyét és friss eper hiányában liofilizált epret használtam.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4961
- Feltöltés dátuma: 2015. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez egy igazi könnyed citromtorta egy kis eperrel megbolondítva. Egy falat a nyárból, amire ilyenkor télen nagy szükségünk van. Igazán könnyű elkészíteni, de annál mutatósabb. Kiváló, ha a családot vagy a barátainkat akarjuk elkápráztatni egy újabb süteménykölteménnyel. :)