r
Nosalty Logó

Epres citromtorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres citromtorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Eperszósz

Citromkrém

218
Kalória
6.4g
Fehérje
38g
Szénhidrátok
4.1g
Zsír
95.9g
Víz
70g
Koleszterin
1.6g
Rost
19.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Eperszósz

Citromkrém

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Eperszósz

Citromkrém

Összesen 1753 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Eperszósz

Citromkrém

Összesen 100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2975.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    767.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 1753 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját két evőkanál cukorral kihabosítjuk. Ezután a maradék cukorból és a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A két masszát lassú forgató mozdulatokkal összekeverjük, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet és azt is könnyedén a masszához dolgozzuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. Az eperszószhoz az epret és a cukrokat egy tapadásmentes teflonlábasba rakjuk, és 35-40 perc alatt a lekvárnál kicsit hígabb sűrűségű szószt főzünk belőle. Ezután félrerakjuk és kihűtjük.
  3. Az 5 dl tejhez hozzáreszeljük a citromok héját és felrakjuk a gázra felforrni. Az 1 dl tejben csomómentesre keverjük a 3 ek cukrot és a két tasak pudingport. Ha a tej gyöngyözni kezd az edény oldalánál, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pudingos-tejes alapot és megfőzzük a pudingot. Kihűlés után hozzáadjuk a joghurtot és a 3 db citrom kifacsart levét majd konyhai robotgép segítségével felhabosítjuk a krémet.
  4. A piskótát kés segítségével leválasztjuk a tortaforma oldaláról, majd visszarakjuk a tortakarikát. A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk az eperszószt, majd a citromkrémet is. Óvatosan ütögessük a formát a felülethez, amelyen dolgozunk, hogy a citromkrém még egyenletesebben terüljön el a piskóta tetején. Egy éjszakát hűtsük a hűtőben és tálalás előtt kedvünk szerint dekoráljuk ki. Én a díszítéshez friss citromot, koktélcseresznyét és friss eper hiányában liofilizált epret használtam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy igazi könnyed citromtorta egy kis eperrel megbolondítva. Egy falat a nyárból, amire ilyenkor télen nagy szükségünk van. Igazán könnyű elkészíteni, de annál mutatósabb. Kiváló, ha a családot vagy a barátainkat akarjuk elkápráztatni egy újabb süteménykölteménnyel. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

6 kedves teraszos hely, ahol imádunk tavasszal enni, inni és...

Lássuk be, az idei tavaszt nem adják ingyen, már jóformán március végén járunk, és még mindig nem lehet eltenni a télikabátot. Azért persze vannak jelek. Egyre többször kelünk fel úgy, hogy besüt a nap az ablakon, délután ötkor még nincs vaksötét, és néha-néha már azt is érezzük, hogy ereje van a napnak. A közelgő igazi tavaszra ajánlunk 6 kedves teraszos helyet nektek.

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!