r
Nosalty Logó

Epres-bodzás túrótorta GyorsanSüti konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
GyorsanSüti
Epres-bodzás túrótorta GyorsanSüti konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

552
Kalória
21.5g
Fehérje
71.5g
Szénhidrátok
19.9g
Zsír
137g
Víz
157g
Koleszterin
1.1g
Rost
59.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 552 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    137 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 552 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5574.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    822.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 3314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáteszünk egy evőkanál vizet, és habot készítünk. Majd a tojássárgájákkal (egyenként) összedolgozzuk.
  2. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot, kicsit összekeverjük. A végén elkeverjük a lisztet és a sütőport.
  3. 22-24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beletesszük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.

Krém

  1. A 1,5 dl tejet és 1 dl bodzaszörpöt összekeverjük a zselatinnal, addig melegítjük ezt az elegyet, míg a zselatin felolvad.
  2. Míg hűl a zselatinos, tejes, bodzaszörpös folyadék, addig a habtejszínt habbá keverjük.
  3. Végül a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, majd a zselatinos folyadékot és a citromhéjat. Végezetül óvatosan hozzákavarjuk a felvert tejszínhabot.
  4. A kihűlt piskótára simítjuk a krémet, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Másnap díszítsük a torta tetejét 10-15 szem eperrel, 1 bodzavirággal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22-24

A szörpszezon a bodzával indul nálunk. Jó nagy adaggal szoktam készíteni bodzaszörpöt, mert nagyon szeretjük. Az epret is szeretjük, így lett az alap túrótortából bodzás és epres változat. Üdítő finomság :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!