r
Nosalty Logó

Epres alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsó
Epres alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.4 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4448.3 g
  • Cink
    524 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    406 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    955.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 2110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a többi hozzávalót jól összekeverjük, végül óvatosan a habba forgatjuk.
  2. Az így kapott masszából kiveszünk 4-5 evőkanállal, és pár csepp piros ételfestékkel pirosra színezzük, majd papírtölcsérbe tesszük, a csücskét kicsit kivágjuk ollóval.
  3. Egy gáztepsibe sütőpapírt teszünk, és a tölcsérrel mintákat rajzolunk rá, majd 1-2 percre a forró sütőbe tesszük.
  4. Ha már nem ragad kivesszük, és rákenjük a maradék masszánkat, majd 180 fokon kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kibéleljük vele a formánkat úgy, hogy maradjon az aljára is (az én alagút formám "maszek", de egy nagyobb, szögletes alagút formába ugyan ilyen jó lesz).
  5. Elkészítjük a krémet: a zselatint felfőzzük az 1 dl vízben, és félretesszük (kéz-melegnek kell lennie, mikor használjuk).
  6. A epret turmixoljuk, hozzákeverjük a túrót és a cukrot, a tejszínt habbá verjük, majd ezt is az eperhez keverjük. Végül határozott, gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a zselatint, majd a formába öntjük a krémet, és befedjük.
  7. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  8. Másnap szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8328
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timcsó 30 recept

A Pöttyös-Túrós után piszkálta a fantáziámat a mintás piskóta:-), ezért ki kellett próbálnom!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...