r
Nosalty Logó

Epres-áfonyás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Epres-áfonyás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1870.3 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7481.1 g
  • Cink
    786 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1559 mg
  • Vas
    609 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    2690 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1619 micro
Összesen 2558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.8 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát megsütjük a 6 tojásból.
  2. A krémhez megtisztítjuk az epret, és botmixerrel pépesítjük. Összekeverjük a túróval. (Én egy kicsit kevertem botmixerrel, hogy a túró is krémesebb legyen.) Hozzáadjuk az édesítőt, a citromhéjat és a kevés forró vízben feloldott zselatint.
  3. A habot kemény habbá verjük, és robotgéppel beledolgozzuk az epres túrókrémet.
  4. Ha a piskóta kihűlt, kettévágjuk, és vastagon megkenjük a krémmel - amit pár percig hűtőben pihentettünk. A piskóta tetejéből 4 db szívet kiszúrunk mézeskalács szaggatóval. (A szíveket a maradék krémmel megesszük.) Rátesszük a krémre a torta tetejét, és a szívekbe apróra vágott epret teszünk.
  5. A torta oldalát és tetejét is befedjük a krémmel.
  6. Elkészítjük a tortazselét az előírás szerint, és az eprekre kanalazzuk. Nem kell az egész, én kevesebb vízzel készítettem el.
  7. A szíveket körben kirakjuk megmosott, félbe vágott áfonyaszemekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10660
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Anyukámnak készítettem ezt a tortát, amikor itt volt nálam. Kedden délután ment haza. Hétfőn csináltam meg a tortát kora délután, hogy majd este, ha hazajövünk, jót eszünk belőle.... Az úgy volt, hogy 5-re mentünk egy előadásra, ami után az én két barátnőmmel találkoztunk (akikkel tematikus estet szoktunk tartani, egyikük korban közelebb van anyához, mint hozzám...), és hát bementünk a Westendbe, beültünk egy kávézóba koktélozni. Beszélgettünk, nevetgéltünk, és egyszer azt vettük észre, hogy éhesek vagyunk. Hát beültünk egy étterembe is vacsizni, ami után kicsit még sétálgattunk, mert nagyon jól laktunk, majd este 11 körül haza is értünk. Így az én tortám pihent még egy éjszakát a hűtőben kóstolás előtt, DE mintha jót tett volna neki. :-)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...