r
Nosalty Logó

Epertorta mézes mascarponés krémmel

NS
Epertorta mézes mascarponés krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

624
Kalória
14.3g
Fehérje
56.5g
Szénhidrát
39.2g
Zsír
255.8g
Víz
260.5g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
40.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5341 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1334 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    282.4 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    392 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1646 micro
Összesen 3117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk, kerek tortaformában.
  2. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük robotgéppel.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a kakaós-sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Kerek formába simítjuk (az enyém 26 cm), és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  6. Elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét a mézzel összekavarjuk, és óvatosan a tejszínhabhoz kavarjuk.
  7. A kihűlt piskótát kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük eperlekvárral, erre jön a fele krém, sorba rakunk bele felezett epret (kb. 30 dkg), és erre rákenjük a maradék krémet. Megkenjük a piskóta másik belső felét is eperlekvárral, és ráborítjuk a krémre.
  8. A tetejét kirakjuk a maradék eperrel, és leöntjük piros tortazselével.
  9. Hűtőbe tesszük kb. 3 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet a neten találtam, egyszer készítettem el, mindenkinek ízlett. Ki fogom próbálni más gyümölcsökkel is.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...