r
Nosalty Logó

Epertorta fehér csokis piskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epertorta fehér csokis piskótával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

Összesen 1929 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1742.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 1929 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

Elkészítés

fehér csokoládés piskóta

  1. A fehér csokoládét olvasszuk fel a vajjal vízgőz felett.
  2. A tojások sárgáját a fele cukorral és a fél rúd vaníliával addig verjük, míg kifehéredik.
  3. Vékony sugárban hozzákeverjük a vajas csokoládét, végül rászitáljuk a lisztet a keményítővel.
  4. 2 ek fölaprított diót megpörkölünk szárazon egy serpenyőben, és hozzáforgatjuk a masszához.
  5. Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, és 150-160 fokon sütjük 30 percen keresztül. A formában hagyjuk kihűlni.

gyümölcshab

  1. Fölverjük a tejszínhabot, és felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.
  2. Elkészítjük az eperpürét: az epret leturmixoljuk és szitán átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Csípősre melegítjük, éppen ne forrjon, de forró legyen. Hozzáadjuk az előre hideg vízbe beáztatott zselatint.
  3. Elkeverjük, majd egy tálban hozzáadjuk a joghurtot, és jól összekeverjük. Végül óvatosan alákeverjük a felvert hideg tejszínt.
  4. A piskótára helyezzük a félbevágott eperszemeket (akár úgy, hogy szépen a tortagyűrű oldalához érjenek- így szép mintát adnak ki a torta oldalán majd).
  5. A kész habot az eper rétegre öntjük, és hűtőben 3-4 óra alatt összeáll.
  6. A hab egy részét félretehetjük, és hűtőben dermesztés után a torta tetejének díszítéséhez fölhasználhatjuk. Illetve sablont tehetünk a torta tetejére, és kakaóporral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14450
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 24.

Ajánló

Én több habot készítettem, és csokikorongok közé töltöttem, ez is megtalálható a receptjeim között.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, könnyű, joghurtos gyümölcshab, különleges pörkölt diós piskótán...  Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető, így egész nyáron be lehet vetni. A receptet Angela’s taste oldalán találtam, és lényegében nem is változtattam rajta. Nagy sikert aratott! 18 cm-es tortaformához láthatóak az arányok. A gyümölcs mousse dermesztés után habzsákkal kiválóan formázható, így érdemes egy részt félretenni belőle, és a torta díszítéséhez felhasználni. Na meg maminti art sablonnal feldobni.

Hozzávalók

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...