Epertorta fehér csokis piskótával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
fehér csokoládés piskóta
-
27 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
-
4 kcal
-
3g dió17 kcal
gyümölcshab
-
20g eper6 kcal
-
15g eper5 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
2g lapzselatin6 kcal
Összesen
193
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
fehér csokoládés piskóta
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
38 kcal
-
26g dió170 kcal
gyümölcshab
-
200g eper60 kcal
-
150g eper45 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
16g lapzselatin56 kcal
Összesen
1929
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
fehér csokoládés piskóta
-
27 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
4 kcal
-
2.6g dió17 kcal
gyümölcshab
-
20g eper6 kcal
-
15g eper5 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
1.6g lapzselatin6 kcal
Összesen
193
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
193
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 114.9 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1742.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 706 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.1 g
-
Cukor 158 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 608.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 793 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 382 mg
-
Retinol - A vitamin: 779 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 577 micro
Összesen
1929
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
fehér csokoládés piskóta
-
5 dkg fehér csokoládé
-
2.5 dkg vaj
-
2 db tojás
-
5 dkg cukor
-
1.5 dkg finomliszt
-
1 dkg étkezési keményítő
gyümölcshab
-
150 g joghurt
-
5 dkg cukor
-
150 g habtejszín
-
8 db lapzselatin
Elkészítés
fehér csokoládés piskóta
- A fehér csokoládét olvasszuk fel a vajjal vízgőz felett.
- A tojások sárgáját a fele cukorral és a fél rúd vaníliával addig verjük, míg kifehéredik.
- Vékony sugárban hozzákeverjük a vajas csokoládét, végül rászitáljuk a lisztet a keményítővel.
- 2 ek fölaprított diót megpörkölünk szárazon egy serpenyőben, és hozzáforgatjuk a masszához.
- Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, és 150-160 fokon sütjük 30 percen keresztül. A formában hagyjuk kihűlni.
gyümölcshab
- Fölverjük a tejszínhabot, és felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.
- Elkészítjük az eperpürét: az epret leturmixoljuk és szitán átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Csípősre melegítjük, éppen ne forrjon, de forró legyen. Hozzáadjuk az előre hideg vízbe beáztatott zselatint.
- Elkeverjük, majd egy tálban hozzáadjuk a joghurtot, és jól összekeverjük. Végül óvatosan alákeverjük a felvert hideg tejszínt.
- A piskótára helyezzük a félbevágott eperszemeket (akár úgy, hogy szépen a tortagyűrű oldalához érjenek- így szép mintát adnak ki a torta oldalán majd).
- A kész habot az eper rétegre öntjük, és hűtőben 3-4 óra alatt összeáll.
- A hab egy részét félretehetjük, és hűtőben dermesztés után a torta tetejének díszítéséhez fölhasználhatjuk. Illetve sablont tehetünk a torta tetejére, és kakaóporral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14450
- Feltöltés dátuma: 2014. május 24.
Ajánló
Én több habot készítettem, és csokikorongok közé töltöttem, ez is megtalálható a receptjeim között.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon finom, könnyű, joghurtos gyümölcshab, különleges pörkölt diós piskótán... Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető, így egész nyáron be lehet vetni. A receptet Angela’s taste oldalán találtam, és lényegében nem is változtattam rajta. Nagy sikert aratott! 18 cm-es tortaformához láthatóak az arányok. A gyümölcs mousse dermesztés után habzsákkal kiválóan formázható, így érdemes egy részt félretenni belőle, és a torta díszítéséhez felhasználni. Na meg maminti art sablonnal feldobni.