Eperkrémes ombre unikornis torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
19g margarin137 kcal
-
42g tej23 kcal
-
4g vaníliaaroma0 kcal
-
35 kcal
Krém
-
33g habtejszín97 kcal
-
33g mascarpone135 kcal
-
33g eperdzsem93 kcal
-
1g eperlé1 kcal
Díszítés
-
67g habtejszín195 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1g cukorgyöngy3 kcal
Összesen
1141
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
115g margarin825 kcal
-
250g tej140 kcal
-
25g vaníliaaroma0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Krém
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
200g eperdzsem556 kcal
-
8g eperlé4 kcal
Díszítés
-
400g habtejszín1168 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
5g cukorgyöngy19 kcal
Összesen
6846
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
13.3g finomliszt49 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
13.3g porcukor52 kcal
-
5.1g margarin37 kcal
-
11.1g tej6 kcal
-
1.1g vaníliaaroma0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
Krém
-
8.9g habtejszín26 kcal
-
8.9g mascarpone36 kcal
-
8.9g eperdzsem25 kcal
-
0.4g eperlé0 kcal
Díszítés
-
17.8g habtejszín52 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.2g cukorgyöngy1 kcal
Összesen
305
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 68.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.1 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 107.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 488 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
1141
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 90.8 g
Zsír
-
Összesen 410.8 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 1386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3723.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 899 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1117 mg
-
Nátrium 1377 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 702.5 g
-
Cukor 432 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 644.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2926 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 297 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 735 mg
-
Retinol - A vitamin: 2837 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1062 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1028 micro
Összesen
6846
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
300 g finomliszt
-
2.5 teáskanál sütőpor
-
0.3 teáskanál só
-
4 db tojás
-
300 g porcukor
-
115 g margarin
-
250 ml tej
-
5 teáskanál vaníliaaroma
-
3 ek napraforgó olaj
Krém
-
200 ml habtejszín
-
200 g mascarpone
-
200 g eperdzsem
Díszítés
-
400 ml habtejszín
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra, két 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki.
- Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.
- Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.
- Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.
- A tésztát két bélelt formába töltjük. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt. 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.
Krém
- A habtejszínt kézi habverővel felverjük, majd közepes fokozat mellett hozzáadjuk a mascarponét, a dzsemet és az aromát. Hűtőben fél órát pihentetjük.
Díszítés
- A habtejszínt felverjük, majd 4 tálban elosztjuk: az egyikbe 5 csepp lila, a másikba 5 csepp rózsaszín, a harmadikba két csepp rózsaszín ételfestéket csepegtetünk, a negyediket pedig fehéren hagyjuk.
- Bevonjuk a tortát: alulra sötét rózsaszín, középre világos rózsaszín, felülre és a torta tetejére pedig fehér habot tapasztgatunk, de ügyeljünk rá, hogy kb. 4 kanálnyi hab mindből kimaradjon az edényekben!
- Tortakártyával elsimítjuk a habot, addig egyengetve, amíg sima felületű nem lesz.
- A tortadíszt elhelyezzük a tortán, majd a maradék habokból különböző kis halmocskákat nyomunk a torta tetejére és oldalára, sörény szerű vonalban.
- A tetejét megszórjuk a csillámmal, majd hűtőben 2 órát pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 963
- Feltöltés dátuma: 2022. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept
Előfordulhat az alulról erősebben sugárzó hőtől, hogy alulról befelé púposodik a piskóta alja, ilyenkor ne essünk pánikba, csak tetejével lefelé helyezzük sütőpapírra és tegyünk rá nehezéknek egy tányért, így hagyjuk hűlni. A puklinak nyoma sem lesz! :)