Eperkrémes brownie pohárban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
10 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
75g eper23 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
Díszítés
-
8g étcsokoládé41 kcal
-
25g eper8 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
1221
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
110g tojás138 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
46 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
300g eper90 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
Díszítés
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
100g eper30 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
4877
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
7g tojás9 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.3g étcsokoládé35 kcal
-
7.6g vaj54 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
15.8g mascarpone64 kcal
-
19g eper6 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
3.2g fehér csokoládé17 kcal
Díszítés
-
1.9g étcsokoládé10 kcal
-
6.3g eper2 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
309
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 83.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 587.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.1 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 144.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 386 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 378 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
1221
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 61.1 g
Zsír
-
Összesen 332.4 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 861 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2350.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 496 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 1043 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 432.6 g
-
Cukor 317 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 576.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1545 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 1513 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 651 micro
Összesen
4877
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 db tojás
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg vaj
-
10 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
Krém
-
25 dkg mascarpone
-
30 dkg eper
-
4 ek cukor
-
2 dl habtejszín
-
5 dkg fehér csokoládé
Díszítés
-
3 dkg étcsokoládé
-
10 dkg eper
Elkészítés
Tészta
- A darabokra tördelt csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
- A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, és jól elkeverjük benne.
- A lisztet összeforgatjuk a kakaóporral és a sóval, majd a csokis masszába keverjük egy fakanál segítségével.
- Egy sütőpapírral bélelt 22 x 22 centis tepsibe simítjuk, sütés 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt. Tűpróba!
- Ha megsült, rácsra téve hűlni hagyjuk, ezután apró kockára vágjuk.
Krém
- 20 dkg megtisztított és feldarabolt epret 3 ek cukorral felfőzünk lekvár sűrűségűre, ezután átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe, és hűlni hagyjuk.
- A mascarponét habosra keverjük a kihűlt eperpéppel, ízlés szerint cukrozzuk, beleforgatjuk a reszelt fehér csokit és a maradék 10 dkg feldarabolt epret.
- A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan az epres krémbe forgatjuk.
Díszítés
- Összeállítás: brownie, krém, brownie, krém.
- Díszítés: eper, reszelt csoki és citromfű.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22 x 22
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6492
- Feltöltés dátuma: 2014. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Brownie, eper, csoki, mascarponés krém, és ez mind egyben izgalmas összeállítás. Nagyon finom, könnyű nyári desszert, érdemes kipróbálnotok!