Eperjoghurtos tejszíntorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótához
-
23g tojás29 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
13g tej7 kcal
-
31 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
25g gyümölcsjoghurt24 kcal
-
14 kcal
-
13g víz0 kcal
-
84 kcal
Burkoláshoz, díszítéshez
-
83g cukorfondant288 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
683
kcal
- 7% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
150g tej84 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
8g sütőpor4 kcal
Krémhez
-
300g gyümölcsjoghurt288 kcal
-
171 kcal
-
150g víz0 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
Burkoláshoz, díszítéshez
-
1000g cukorfondant3460 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
8201
kcal
- 7% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótához
-
9g tojás11 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
4.9g tej3 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
9.8g gyümölcsjoghurt9 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
13.1g növényi habtejszín33 kcal
Burkoláshoz, díszítéshez
-
32.7g cukorfondant113 kcal
-
1.3g tojásfehérje1 kcal
-
3.3g porcukor13 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
269
kcal
- 7% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 472.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.8 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
683
kcal
- 7% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 151.4 g
Zsír
-
Összesen 169.5 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 908 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5667.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 952 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 1609 mg
-
Nátrium 2796 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1485 g
-
Cukor 1196 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 410.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 743 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1272 micro
Összesen
8201
kcal
- 7% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
5 db tojás
-
25 dkg cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
30 dkg finomliszt
-
8 g sütőpor
Krémhez
-
1.5 dl víz
-
4 dl növényi habtejszín
Burkoláshoz, díszítéshez
-
1 kg cukorfondant
-
10 dkg porcukor
-
1 kk citromlé
-
2 csepp ételfesték
Elkészítés
Piskótához
- A piskótatortához a tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük.
- A tojások sárgáját a tejjel, az olajjal, a többi cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot is.
- 26 cm-es tortakarikában megsütjük, 170 fokon, légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.
Krémhez
- A pudingport a vízzel, a joghurttal kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert hulalát.
- A tortát 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét és az oldalát is megkenjük vékonyan.
- 4-5 órára a hűtőbe tesszük.
Burkoláshoz, díszítéshez
- A fondant kinyújtjuk, és beburkoljuk vele a tortát, majd a maradékot tetszés szerint megszínezhetjük, és készíthetünk belőle virágokat.
- A fehérjemázhoz a porcukrot többször átszitáljuk, a citromlével és a tojásfehérjével kikeverjük. Robotgéppel csak alacsony fokozaton verjük, kb. 3-4 percig.
- Zöld ételfestékkel megszínezzük, és tetszés szerinti mintákat rajzolunk vele a tortára. A virágokat ezután helyezzük rá.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3694
- Feltöltés dátuma: 2014. április 07.
Ajánló
Ha nagyon folyós joghurttal készítjük csökkentsük le, vagy hagyjuk el a víz mennyiségét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
Ez a torta még tavaly készült, egy kedves barátnőm szülinapjára!