r
Nosalty Logó

Eper-bodza mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Eper-bodza mousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Összesen 518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Összesen 3099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    201 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3854.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 3099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájákat és a cukrot habosra, fehéredésig keverjük kézi mixerrel vagy keverőgéppel. A lisztet és a sütőport, valamint az étkezési keményítőt összekeverjük, és átszitálva a habos tojássárgájához adjuk.
  2. A tojás ehérjét kemény habbá verjük. Először 1-2 kanál habbal fellazítjuk a lisztes tojássárgáját, majd szép fokozatosan beledolgozzuk a hab többi részét, lehetőleg ne nagyon törjük össze a habot, de ne maradjon a masszában liszt csomó. Ízlés szerint hozzáadjuk a narancs- vagy citromhéjat.
  3. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában 180 fokon sütjük. Nem szabad kinyitni a sütőt. Amikor látjuk, hogy szép világos barna, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Amennyiben a közepe még ragadós, egy alufóliával letakarjuk, és süssük még pár percig. Folyamatosan figyelni kell.

Epermousse

  1. Az epret megmossuk és kiszedjük a csumáját. Turmixgéppel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne legyenek benne.
  2. A lapzselatint hideg vízbe helyezzük, hogy feloldódjon. Közben a keményítőhöz hozzákanalazzuk a 3 evőkanál habtejszínt, és csomómentesen elkeverjük.
  3. Az eperpürét lassan melegíteni kezdjük egy lábasban (nem szabad forralni), és a keményítővel elkevert tejszínt hozzáöntjük, majd a csokit is beletesszük, és felolvasztjuk folyamatosan kevergetve. NEM szabad túl forróra melegíteni. Amikor a csoki felolvadt, a vízbe áztatott zselatint kinyomkodjuk, gyors mozdulatokkal belekeverjük.
  4. A 2 dl tejszínhabot kemény habbá verjük (ha nem cukros a hab, akkor ízlés szerint adunk hozzá cukrot), és apránként összekeverjük az epres folyadékkal.
  5. A kihűlt piskótát visszahelyezzük a tortakarikába, és körbebéleljük vastagabb fóliával. Ráöntjük az epermousse-t, és hűtőbe helyezzük legalább 1 órára. Amikor megkötött, elkészítjük a bodzamousse-t.

Bodzamousse

  1. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és összekeverjük a joghurttal, valamint hozzáadjuk a szörpöt.
  2. A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk, amikor kellően felpuhultak, pici lábasba helyezzük egy kis kanál vízzel, és lassan felmelegítjük csak addig, amíg eloldódik a zselatin. NEM szabad forralni. Gyorsan a krémhez keverjük.
  3. Lassan ráöntjük az epres rétegre, majd visszahelyezzük a hűtőbe. Én marcipánrózsákkal díszítettem, de lehet eperrel is díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1435
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper-bodza mousse torta
Happygirlkitchen 59 recept

Hozzávalók

Tészta

Epermousse

Bodzamousse

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...