Eper-bodza mousse torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
18g tojás23 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
10 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Epermousse
-
38g eper12 kcal
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
3 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
Bodzamousse
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g lapzselatin5 kcal
-
25g gyümölcsjoghurt24 kcal
-
10g szörp30 kcal
Összesen
518
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
110g tojás138 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
57 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Epermousse
-
230g eper69 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
19 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
Bodzamousse
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
150g gyümölcsjoghurt144 kcal
-
60g szörp182 kcal
Összesen
3099
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
8.8g tojás11 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.2g étkezési keményítő5 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
Epermousse
-
18.5g eper6 kcal
-
16.1g fehér csokoládé87 kcal
-
16.1g habtejszín47 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
Bodzamousse
-
16.1g habtejszín47 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
12g gyümölcsjoghurt12 kcal
-
4.8g szörp15 kcal
Összesen
251
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
518
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 201 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 846 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3854.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 1219 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 1471 mg
-
Nátrium 999 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275 g
-
Cukor 219 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 536.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1292 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 1269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 549 micro
Összesen
3099
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 db tojás
-
2 ek finomliszt
-
2 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 ek étkezési keményítő
Epermousse
-
230 g eper
-
200 g fehér csokoládé
-
3 db lapzselatin
Bodzamousse
-
200 ml habtejszín
-
4 db lapzselatin
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájákat és a cukrot habosra, fehéredésig keverjük kézi mixerrel vagy keverőgéppel. A lisztet és a sütőport, valamint az étkezési keményítőt összekeverjük, és átszitálva a habos tojássárgájához adjuk.
- A tojás ehérjét kemény habbá verjük. Először 1-2 kanál habbal fellazítjuk a lisztes tojássárgáját, majd szép fokozatosan beledolgozzuk a hab többi részét, lehetőleg ne nagyon törjük össze a habot, de ne maradjon a masszában liszt csomó. Ízlés szerint hozzáadjuk a narancs- vagy citromhéjat.
- Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában 180 fokon sütjük. Nem szabad kinyitni a sütőt. Amikor látjuk, hogy szép világos barna, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Amennyiben a közepe még ragadós, egy alufóliával letakarjuk, és süssük még pár percig. Folyamatosan figyelni kell.
Epermousse
- Az epret megmossuk és kiszedjük a csumáját. Turmixgéppel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne legyenek benne.
- A lapzselatint hideg vízbe helyezzük, hogy feloldódjon. Közben a keményítőhöz hozzákanalazzuk a 3 evőkanál habtejszínt, és csomómentesen elkeverjük.
- Az eperpürét lassan melegíteni kezdjük egy lábasban (nem szabad forralni), és a keményítővel elkevert tejszínt hozzáöntjük, majd a csokit is beletesszük, és felolvasztjuk folyamatosan kevergetve. NEM szabad túl forróra melegíteni. Amikor a csoki felolvadt, a vízbe áztatott zselatint kinyomkodjuk, gyors mozdulatokkal belekeverjük.
- A 2 dl tejszínhabot kemény habbá verjük (ha nem cukros a hab, akkor ízlés szerint adunk hozzá cukrot), és apránként összekeverjük az epres folyadékkal.
- A kihűlt piskótát visszahelyezzük a tortakarikába, és körbebéleljük vastagabb fóliával. Ráöntjük az epermousse-t, és hűtőbe helyezzük legalább 1 órára. Amikor megkötött, elkészítjük a bodzamousse-t.
Bodzamousse
- A tejszínhabot kemény habbá verjük, és összekeverjük a joghurttal, valamint hozzáadjuk a szörpöt.
- A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk, amikor kellően felpuhultak, pici lábasba helyezzük egy kis kanál vízzel, és lassan felmelegítjük csak addig, amíg eloldódik a zselatin. NEM szabad forralni. Gyorsan a krémhez keverjük.
- Lassan ráöntjük az epres rétegre, majd visszahelyezzük a hűtőbe. Én marcipánrózsákkal díszítettem, de lehet eperrel is díszíteni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1435
- Feltöltés dátuma: 2021. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Happygirlkitchen
59 recept