Endívia saláta kéksajttal és baconnel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A salátához
Az öntethez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
30g görög joghurt31 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
548
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A salátához
Az öntethez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
60g görög joghurt62 kcal
-
40g tej22 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1095
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1954.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 1065 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 248.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
548
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 84.2 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3908.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 905 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 756 mg
-
Nátrium 2130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 496.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
1095
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A szalonnaszeleteket feldaraboljuk, és kisütjük.
- Közben az öntethez a hozzávalókat összekeverjük a sajt felével.
- A saláta felét leveleire szedjük, és feldaraboljuk, a másik felét cikkekre vágjuk.
- A zöldalmát felkockázzuk.
- A darabolt salátát és az alma felét az öntet nagy részével összekeverjük, elosztjuk a tányérokra, majd a cikkekre vágott salátát is rátesszük, a maradék almával együtt.
- A maradék öntetet elosztjuk a salátacikkeken, a sajtot rátördeljük, megszórjuk a kisült bacon darabokkal, és a felaprított snidlinggel.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 25745
- Feltöltés dátuma: 2010. október 27.
Ajánló
Szőlővel is nagyon finom, vagy aszalt gyümölcsökkel, és aki szereti, tehet még rá egy kis diót is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy gasztro magazinból jött az alapötlet, ez lett a végeredmény.