r
Nosalty Logó

Endívia saláta kéksajttal és baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Endívia saláta kéksajttal és baconnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1095 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3908.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    2130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1095 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A szalonnaszeleteket feldaraboljuk, és kisütjük.
  2. Közben az öntethez a hozzávalókat összekeverjük a sajt felével.
  3. A saláta felét leveleire szedjük, és feldaraboljuk, a másik felét cikkekre vágjuk.
  4. A zöldalmát felkockázzuk.
  5. A darabolt salátát és az alma felét az öntet nagy részével összekeverjük, elosztjuk a tányérokra, majd a cikkekre vágott salátát is rátesszük, a maradék almával együtt.
  6. A maradék öntetet elosztjuk a salátacikkeken, a sajtot rátördeljük, megszórjuk a kisült bacon darabokkal, és a felaprított snidlinggel.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 25745
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 27.

Ajánló

Szőlővel is nagyon finom, vagy aszalt gyümölcsökkel, és aki szereti, tehet még rá egy kis diót is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gasztro magazinból jött az alapötlet, ez lett a végeredmény.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...