Emeletes vörös bársony torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta (nagy)
-
41g tojás52 kcal
-
21g kefir13 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
34g finomliszt123 kcal
-
4 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Piskóta (kicsi)
-
21g tojás26 kcal
-
11g kefir6 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
2 kcal
-
55 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
33 kcal
Svájci vajkrém
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
1482
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta (nagy)
-
330g tojás415 kcal
-
170g kefir104 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
270g finomliszt983 kcal
-
34 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Piskóta (kicsi)
-
165g tojás208 kcal
-
85g kefir52 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
16 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
650g erdei gyümölcs mix267 kcal
Svájci vajkrém
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
11855
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta (nagy)
-
8.1g tojás10 kcal
-
4.2g kefir3 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Piskóta (kicsi)
-
4.1g tojás5 kcal
-
2.1g kefir1 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Krém
-
12.3g mascarpone50 kcal
-
14.7g habtejszín43 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
7 kcal
Svájci vajkrém
-
2.9g tojásfehérje2 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
292
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 100 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1211.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.7 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 141.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 511 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 284 micro
Összesen
1482
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 173 g
Zsír
-
Összesen 800.1 g
-
Telített zsírsav 298 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 202 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 2857 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9693.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 2455 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 3933 mg
-
Nátrium 2606 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1005.3 g
-
Cukor 633 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1132.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 78 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 500 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 1512 mg
-
Retinol - A vitamin: 4087 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 768 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2272 micro
Összesen
11855
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
Piskóta (nagy)
-
6 db tojás
-
170 g kefir
-
200 g cukor
-
270 g finomliszt
-
15 g cukrozatlan kakaópor
-
100 g napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
Piskóta (kicsi)
-
3 db tojás
-
85 g kefir
-
100 g cukor
-
135 g finomliszt
-
50 g napraforgó olaj
-
0.5 csomag sütőpor
Krém
-
500 g mascarpone
-
600 g habtejszín
-
150 g porcukor
-
650 g erdei gyümölcs mix
Svájci vajkrém
-
3 db tojásfehérje
-
150 g cukor
-
250 g vaj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
Piskóta (nagy)
- A piskótalapokkal kezdjük. Először a kefírt keverjük össze az ételszínezékkel, majd az olaj megy bele. A tojássárgájákhoz mehet a cukor fele, és ezzel elkezdjük kihabosítani, amíg szép világos lesz, ezután mehet bele az éteszínezékes-kefíres egyveleg.
- A száraz hozzávalókat egy külön tálba mérjük ki és keverjük el őket. A tojásfehérjét elkezdjük habosítani és menet közben adagoljuk hozzá a cukrot több részletben.
- A száraz hozzávalókat hozzáadjuk több részletben a sárgájás masszához, és elkeverjük alaposan mindig, mielőtt egy újabb adagot adunk hozzá. (Én egy szita segítségével adtam hozzá, érdemes átszitálni, mert nem maradnak benne nagy kakakó, liszt darabkok.) Ezután a tojáshabhoz adjuk a sárgájás masszát, de előtte egy kevés fehérjehabot adjunk hozzá, hogy némiképpen fellazítsuk.
- Ezután már mehetett is bele 2 részletben a fehérjéhez, aminél figyelni kell, hogy a habot ne törjük össze, de azért alaposan keverjük el, ez egy kényes művelet, de nem kell tőle megijedni. Ezután mehet az előkeszített tortaformákba, és sütöpapírral béleljük ki őket, nem ragad, nem folyik sehova ahova nem kellene. 150 fokos előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel, 1 órán keresztűl süssük.
- A piskótalapok tetejét szépen levágjuk, majd a megmaradt piskótát még ketté vágjuk, körülbelűl egyenlőre részre. Szépen elkezdjük megtölteni a mascarponés-gyümölcsös krémmel. Mehet rá a másik piskóta is.
- A nagyobbik szív alakú piskótát miután betöltöttük, mehet rá egy kevés krém, hogy azért ott maradjon a tetején a kisebb forma, ezután mehet rá az egyik szelet kisebb szív, majd krémmel töltjük, és mehet rá a piskóta. Ezután jön a burkolás, amit igazából leírni nem lehet szépen, ezért hasznos bármelyik videómegosztós oldalon található "torta burkoló" videó. Az apróbb díszítések már mehetnek ízlés szerint! :)
Piskóta (kicsi)
- Ugyanaz a folyamat, mint a piskóta(nagy)-nál.
Krém
- Minden hozzávalót belerakunk egy magas falú tálba és elkezdjük kikeverni. Amikor egy szép stabil krémet kapunk, azután rakjuk bele a gyümölcsöt és alaposan elkeverjük egy spatulával.
Svájci vajkrém
- A tojásféhéréket a cukorral együtt elkezdjük vízgőz felett melegíteni, közben kavargatjuk, egészen addig amíg a cukor teljesen el nem olvadt. Ezek után egy habüstbe öntjük át és elkezdjük habosítani, majd amikor egy szép hab lett belőle, akkor adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, 2-3 részletben. Majd alaposan elkeverjük, itt ezen a ponton egy pici vanília aromát is adhatunk hozzá.(mehet is a hűtőbe, amíg nem használjuk)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 367
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szakál Benjámin
22 recept