r
Nosalty Logó

Emeletes élvezet helena konyhájából

helena26
Emeletes élvezet helena konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

883
Kalória
13.8g
Fehérje
100.6g
Szénhidrát
47.5g
Zsír
31.5g
Víz
180.3g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
63.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 883 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 883 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    285 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2684.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    603.7 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1942 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 5297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A grízt ,a tejjel,a cukorral, a vaníliás cukorral sűrűre főzzük,a vajat forrón hozzákeverjük,kihűtjük.
  2. Elkészítjük a piskóta tésztát: 3 tojást és a cukrot mixerrel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A krémet 2 részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt keverünk, a másikba pedig kakaóport.
  5. A piskótára simítjuk az egyik krémet, majd erre egy sor babapiskóta, majd erre a második krém jön, és megint babapiskóta.
  6. Felverjük a hulala tejszínt, és rásimítjuk az utolsó réteg babapiskótára.
  7. Tetejét kakaóporral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x31

Elég későn kezdtem el sütni, és nem bírtam kivárni, hogy megpuhuljon a piskóta, így elég nehéz volt felvágni a sütit. Az eredeti receptben házartási keksz szerepel, és be kell mártani kávéba, mivel csak gömbölyű piskótám volt itthon, ezért így készítettem el.

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...