r
Nosalty Logó

Emeletes élvezet helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Emeletes élvezet helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 883 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 883 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    285 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2684.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.7 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1942 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 5297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A piskótához

  1. A grízt ,a tejjel,a cukorral, a vaníliás cukorral sűrűre főzzük,a vajat forrón hozzákeverjük,kihűtjük.
  2. Elkészítjük a piskóta tésztát: 3 tojást és a cukrot mixerrel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A krémet 2 részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt keverünk, a másikba pedig kakaóport.
  5. A piskótára simítjuk az egyik krémet, majd erre egy sor babapiskóta, majd erre a második krém jön, és megint babapiskóta.
  6. Felverjük a hulala tejszínt, és rásimítjuk az utolsó réteg babapiskótára.
  7. Tetejét kakaóporral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x31
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23450
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Elég későn kezdtem el sütni, és nem bírtam kivárni, hogy megpuhuljon a piskóta, így elég nehéz volt felvágni a sütit. Az eredeti receptben házartási keksz szerepel, és be kell mártani kávéba, mivel csak gömbölyű piskótám volt itthon, ezért így készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...