r
Nosalty Logó

Emeletes diókrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lucika
Emeletes diókrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    388 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    3033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8794.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    1805 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    3722 mg
  • Nátrium
    2177 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    823.4 g
  • Cukor
    614 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    631 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    2452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2976 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1642 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3500 micro
Összesen 7209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgáját egyenként hozzáadjuk, ezután jön a cukor és kanalanként a liszt, majd a sütőpor és a vaníliás cukor.
  3. Mivel ez emeletes torta, a massza 2/3-át kivajazott, kilisztezett tortaformában sütjük, a maradék 1/3-ot pedig egy kis lábosban 180-200 fokon kb. 10 percig, amíg szépen meg nem barnult. Villával bökjük meg a tésztát, hogy jó-e már.
  4. Petikrém
  5. A 6 egész tojást, 36 dkg cukrot, 2 dl tejet, 2 csomag vaníliás cukrot sűrű péppé főzzük (nem teljes lángon).
  6. A tűzről levesszük, hozzákeverjük a kakaót és a diót.
  7. A vajat habosra kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt masszát, majd tovább keverjük. (Rumot is lehet hozzáadni tetszés szerint. Én szoktam, de csak keveset, a gyerekek miatt.)
  8. Végül összeállítjuk a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2503
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lucika 2 recept

A nagymamám élete során összegyűjtött receptjeit én örököltem meg, abban található ez a recept, a kisfiam és családom nagy kedvence.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...