r
Nosalty Logó

Emeletes csokoládé torta Iluska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Emeletes csokoládé torta Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alsó laphoz

A felső laphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alsó laphoz

A felső laphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 11188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alsó laphoz

A felső laphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 1398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    197.7 g

Zsír

  • Összesen
    510.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11510.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    3100 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    4471 mg
  • Nátrium
    3141 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1433.6 g
  • Cukor
    743 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    634 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    1339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2339 micro
Összesen 11188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Az alsó laphoz

A felső laphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

Az alsó laphoz

  1. Az alsó laphoz az első négy anyagot összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert átszitált lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Levesszük a kapcsos formát, és a papírt lehúzzuk róla, majd rácsra téve hűtjük.
  4. A felső lapnál ugyanígy járunk el. Első négy anyag kikeverése, majd hozzá a többi. Végül a habbá vert 3 fehérje. Ezt 17,5 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt formába öntjük. Ugyanúgy sütjük, mint a nagyobb lapot.
  5. A krémhez megfőzzük a cukorral, tejjel elkevert pudingport. Hűlés után összeforgatjuk a mascarponéval, a vaníliás cukorral. Hűtőbe tesszük.
  6. A nagyobb lapot megfordítjuk. Kettévágjuk, megtöltjük a krém egy részével. Ráhelyezzük a tetejét.
  7. Egy tortabevonót felolvasztunk gőz fölött, és rásimítjuk a tetejére. Szilárdulás után a közepére elhelyezzük a kisebb tortánk félbevágott alsó részét. Ezt is megkenjük, hagyva kis krémet az oldalukra. A fél tábla tortabevonóval ezt is bevonjuk.
  8. Mindkét torta oldalára krémet kenünk, nem kell vastagon. Majd a megfelelő nagyságra vágott ostyákat felragasztgatjuk.
  9. A tetejét bármivel díszíthetjük, a fantázia szab határt! Fogyasztásig a hűtőbe vagy hideg helyre tesszük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11835
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányomnak sütöttem a tortát, és meglepődve nézte... ugyanis el volt dugva előle... Sütőpapírral szoktam a formát kibélelni. Először vágok egy kört az aljára, majd egy hosszabb csíkot a peremére körbe. Az első 10 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta. Mikor megsült, rácsra téve hagyom kihűlni. Ha a közepe púposabb lenne, azt levágom. Van úgy, hogy megfordítom, és az alja kerül felülre, így tuti sima lesz, mikor a krémmel díszítem. A rózsákat frutti jellegű cukorból készítettem. Golyókat formáztam, ellapítottam, majd a szirmokat egymásra ragasztgattam...

Hozzávalók

Az alsó laphoz

A felső laphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...