Emeletes csokoládé torta Iluska konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
Az alsó laphoz
-
47g cukor181 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
19g víz0 kcal
-
47g finomliszt171 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
A felső laphoz
-
24g cukor92 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
70 kcal
-
9g víz0 kcal
-
24g finomliszt86 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
75g tej42 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
5 kcal
A díszítéshez
-
19g tortabevonó102 kcal
-
4 kcal
-
25g roletti94 kcal
Összesen
1398
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
Az alsó laphoz
-
375g cukor1451 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g víz0 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
0 kcal
A felső laphoz
-
190g cukor735 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
75g víz0 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
600g tej336 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A díszítéshez
-
150g tortabevonó819 kcal
-
35 kcal
-
200g roletti754 kcal
Összesen
11188
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
Az alsó laphoz
-
10.2g cukor39 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
4.1g víz0 kcal
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
A felső laphoz
-
5.1g cukor20 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
2g víz0 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
2.4g csokoládés pudingpor9 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
16.3g tej9 kcal
-
13.5g mascarpone55 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
A díszítéshez
-
4.1g tortabevonó22 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
5.4g roletti20 kcal
Összesen
302
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 63.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1438.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 559 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.2 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
1398
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 197.7 g
Zsír
-
Összesen 510.2 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 1632 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11510.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 336 mg
-
Kálcium 3100 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 4471 mg
-
Nátrium 3141 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1433.6 g
-
Cukor 743 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 634 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 700 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 86 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 1339 mg
-
Retinol - A vitamin: 697 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2339 micro
Összesen
11188
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
Az alsó laphoz
-
37.5 dkg cukor
-
6 db tojás
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl víz
-
37.5 dkg finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A felső laphoz
-
19 dkg cukor
-
3 db tojás
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
0.8 dl víz
-
19 dkg finomliszt
-
0.8 csomag sütőpor
-
1 csipet szódabikarbóna
A krémhez
-
2 csomag csokoládés pudingpor
-
7 ek cukor
-
6 dl tej
-
50 dkg mascarpone
-
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
15 dkg tortabevonó
-
0.5 ek napraforgó olaj
-
50 db roletti
Elkészítés
Az alsó laphoz
- Az alsó laphoz az első négy anyagot összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert átszitált lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
- Levesszük a kapcsos formát, és a papírt lehúzzuk róla, majd rácsra téve hűtjük.
- A felső lapnál ugyanígy járunk el. Első négy anyag kikeverése, majd hozzá a többi. Végül a habbá vert 3 fehérje. Ezt 17,5 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt formába öntjük. Ugyanúgy sütjük, mint a nagyobb lapot.
- A krémhez megfőzzük a cukorral, tejjel elkevert pudingport. Hűlés után összeforgatjuk a mascarponéval, a vaníliás cukorral. Hűtőbe tesszük.
- A nagyobb lapot megfordítjuk. Kettévágjuk, megtöltjük a krém egy részével. Ráhelyezzük a tetejét.
- Egy tortabevonót felolvasztunk gőz fölött, és rásimítjuk a tetejére. Szilárdulás után a közepére elhelyezzük a kisebb tortánk félbevágott alsó részét. Ezt is megkenjük, hagyva kis krémet az oldalukra. A fél tábla tortabevonóval ezt is bevonjuk.
- Mindkét torta oldalára krémet kenünk, nem kell vastagon. Majd a megfelelő nagyságra vágott ostyákat felragasztgatjuk.
- A tetejét bármivel díszíthetjük, a fantázia szab határt! Fogyasztásig a hűtőbe vagy hideg helyre tesszük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11835
- Feltöltés dátuma: 2013. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Lányomnak sütöttem a tortát, és meglepődve nézte... ugyanis el volt dugva előle... Sütőpapírral szoktam a formát kibélelni. Először vágok egy kört az aljára, majd egy hosszabb csíkot a peremére körbe. Az első 10 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta. Mikor megsült, rácsra téve hagyom kihűlni. Ha a közepe púposabb lenne, azt levágom. Van úgy, hogy megfordítom, és az alja kerül felülre, így tuti sima lesz, mikor a krémmel díszítem. A rózsákat frutti jellegű cukorból készítettem. Golyókat formáztam, ellapítottam, majd a szirmokat egymásra ragasztgattam...