r
Nosalty Logó

Elronthatatlan Stefánia vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Elronthatatlan Stefánia vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2064 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 345 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.4 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8547.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    5736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1096 micro
  • β-crypt
    280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2132 micro
Összesen 2064 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 188 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. A hagymát nagyon finomra vágjuk, és megdinszteljük a zsíron. A zsemlét felkockázzuk, és vízbe áztatjuk pár percre.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat, a fűszerpaprikát, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, sózzuk, borsozzuk. kicsavarjuk a zsemléket, és azt is hozzáadjuk, majd elkezdjük összegyúrni.
  3. Attól függően, hogy mennyire szeretjük lágyan vagy keményen a fasírtot, hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Ez a mennyiség egy közepes keménységű fasírtot fog eredményezni, de adhatunk hozzá kicsivel többet vagy kevesebbet is.
  4. Egy püspökkenyér-formát kivajazunk, majd hozzáadunk két kanálnyi zsemlemorzsát, és körbeforgatjuk benne, hogy mindenhol fedje. A forma aljára teszünk egy sor húst, majd rá megpucolt főtt tojásokat. A tojásokra is hús kerül, majd jól lenyomkodjuk, hogy mindenhol legyen massza a tojás körül. A tetejét fóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben egy órán át sütjük.
  5. Az utolsó 10 percben levehetjük a fóliát, hogy megpiruljon a teteje. Ha kész, megvárjuk, míg kihűl, és szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 56029
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stefánia vagdalt, más néven egybefasírt. Különös ismertetőjele, hogy a közepén főtt tojásokat szokás elrejteni. Ezen kívül pedig ahány ház, annyi szokás - egyéni ízlés függő, hogy ki mennyi fűszert tesz bele, és hogy mivel turbózza még a húsos masszát. Ez egy nagyon egyszerű verzió, amit szinte lehetetlen elrontani!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...